Γυναίκα εξαπατά κληρικούς

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 22/10/2014

dogma.gr Διαστάσεις «επιδημίας» έχουν αρχίσει να λαμβάνουν τελευταία τα κρούσματα εξαπάτησης κληρικών της Αττικής αλλά και άλλων περιοχών της χώρας, από επιτήδειους που εμφανίζονται ως εκπρόσωποι φιλανθρωπικών οργανισμών της Εκκλησίας.

Το τελευταίο διάστημα αρκετοί κληρικοί έχουν δεχθεί τηλεφωνήματα από γυναίκα η οποία δηλώνει στέλεχος της Μ.Κ.Ο. της Αρχιεπισκοπής «Αποστολή». Η γυναίκα συστήνεται στους κληρικούς ως «κυρία Βασιλείου» χρησιμοποιώντας στοιχεία υπαρκτού προσώπου το οποίο εργάζεται στην «Αποστολή» και ζητά χρήματα.

Συγκεκριμένα ενημερώνει τους κληρικούς για οικογένειες ή πρόσωπα από την ενορία τους, τα οποία έχουν επικοινωνήσει με την «Αποστολή» και έχουν ζητήσει βοήθεια. Στη συνέχεια τους δίνει τον τραπεζικό λογαριασμό των «αναξιοπαθούντων» ώστε να γίνει μια «διακριτική ενίσχυση».

Το σχεδόν καλά οργανωμένο σχέδιο της άγνωστης γυναίκας, αποκαλύφθηκε όταν κληρικός επικοινώνησε με την «Αποστολή» και ενημέρωσε την πραγματική κυρία Βασιλείου οτι κατέθεσε τα χρήματα όπως του ζητήθηκε...

Από εκείνη την στιγμή έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης όλων των κληρικών ώστε να αποφεύγουν τέτοιες παγίδες. Μάλιστα η Αρχιεπισκοπή εξέδωσε επείγον ενημερωτικό σημείωμα ξεκαθαρίζοντας πως έχει η κατάσταση.

Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί και οι διωκτικές αρχές ώστε να βρεθεί η γυναίκα ή το κύκλωμα πίσω από αυτήν.