Ο διάδοχος του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου,το ντόμινο εξελίξεων και η επιβεβαίωση για το «ierovima»

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 07/09/2011

Όπως ακριβώς αναμενόταν και όπως είχε δημοσιεύσει από τις 14 Μαρτίου το «ierovima».Τον Επίσκοπο Φωτικής Διονύσιο επιθυμεί για διάδοχό του στη Μητρόπολη Ζακύνθου ο μητροπολίτης πρώην Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος. Ο σεβασμιότατος μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του Mega, αναφέρθηκε στο διάδοχό του ως εξής:
«Επιθυμώ να είναι αυτός που θα μου κλέψει τις εντυπώσεις γιατί δεν με ενδιαφέρει καθόλου από εδώ και πέρα τίποτα. Και αν θα είναι αυτός που έχω στο μυαλό μου πραγματικά θα είναι κόσμημα για την Εκκλησία» είπε ο Μητροπολίτης .
- Ποιος είναι; τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι.
- Ξέρουν οι πιστοί… Οι πιστοί έρχονται από την Καισαριανή για να εξομολογηθούν σε αυτόν, στην Ζάκυνθο που είναι. Είναι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, ένας σωστός άνθρωπος, ούτε ευσεβιστής, ούτε τίποτα…

Αν τελικά εκλεγεί, με την ευλογία του Αγίου Πνεύματος, η προτίμηση του μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου, αδειάζει θέση βοηθού επισκόπου, την οποία όλο και κάποιος θα βρεθεί να πληρώσει. Και έτσι ξεκινά ντόμινο σημαντικών εξελίξεων… Όλα αυτά θα λυθούν στην Σύνοδο της Ιεραρχίας στις 4 Οκτωβρίου. Ας θυμηθούμε τί δημοσίευσε (scriptamanent) στις 14 Μαρτίου 2011  το «ierovima” με τίτλο :«Οι φήμες για την παραίτηση του Μητροπολίτη Ζακύνθου και το ντόμινο εξελίξεων». 

Το ρεπορτάζ ανέφερε τα εξής: «Πολλά τα σενάρια και οι φήμες που κυκλοφορούν μεταξύ εκκλησιαστικών κύκλων και ένα από αυτά αφορά στην τοπική Εκκλησία της Ζακύνθου. Μάλιστα εκκλησιαστικοί κύκλοι αναφέρουν ότι από τη Ζάκυνθο θα ξεκινήσει ένα ντόμινο εξελίξεων για μητροπόλεις, αρχιμανδρίτες και άλλους εκκλησιαστικούς παράγοντες.

Οι φήμες θέλουν τον μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο, να δηλώνει παραίτηση από τον μητροπολιτικό θρόνο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αφού θα έχει εξασφαλίσει ότι ο βοηθός Επίσκοπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Φωτικής κ. Διονύσιος  θα είναι ο διάδοχός του. 
Ο Επίσκοπος, κατάγεται από τη Ζάκυνθο, και αποτελεί πνευματικό ανάστημα του μητροπολίτη Ζακύνθου από την αρχή της διακονίας του στην Εκκλησία, ενώ υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως εξομολόγος και ιεροκήρυκας στη Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού και την Πέμπτη της Αναλήψεως έλαβε τον τρίτο βαθμό της Ιεροσύνης.

Φυσικά ο μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος είναι πολύ νέος για να αποσυρθεί από τα εκκλησιαστικά πράγματα. Αυτό σημαίνει πως κάτι άλλο  σχεδιάζει και με τη βοήθεια του Θεού θα το πετύχει.»