Δεν καταδικάζει η Ιερά Σύνοδος τις δηλώσεις του μητροπολίτη Κονίτσης

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 01/09/2011

Προσεκτικά γραμμένο το Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου για τα όσα είπε ο Μη­τρο­πο­λί­της Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, κ. Ανδρέας, την Κυριακή σε εκδήλωση μνήμης για το Γράμμο. Η Ιερά Σύνοδος τηρεί αποστάσεις και δεν καταδικάζει τις απόψεις που εξέφρασε ο ιεράρχης ο οποίος δεν είναι η πρώτη ούτε φυσικά η τελευταία φορά που κατακεραυνώνει πολιτικά πρόσωπα και καταστάσεις.

Ο μητροπολίτης είχε ταχθεί υπέρ του προπηλακισμού πολιτικών προσώπων, λέγοντας "ζήτω τα γιαούρτια, ζήτω τα αυγά", ευχόμενος "να αγιάσουν τα χέρια όσων τα πετάνε" ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να είναι βέβαιοι "ότι έχουν την απόλυτη έγκριση των ηρώων του Γράμμου".

Αποκάλεσε "χοντρό" τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θόδωρο Πάγκαλο και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και στην πρωτοβουλία για την αλλαγή του νόμου περί χρήσης ναρκωτικών, ισχυριζόμενος ότι θέλει "να μαστουρωθούν όλοι οι Έλληνες" .

Το Δελτίο της Ιεράς Συνόδου έχει ως εξής: «Οἱ ἀπόψεις πού ἐξέφρασε πρόσφατα ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καί Κονίτσης κ. Ἀνδρέας, ἀποτελοῦν καθαρά προσωπικές του ἀπόψεις καί ὄχι ἀπόψεις πού ἔχει υἱοθετήσει ἡ Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος».