Με Lear Jet ο Ιερώνυμος και η 11μελής συνοδεία του στην Αντιόχεια

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 03/02/2011

 Με ιδιωτικό αεροσκάφος, ένα υπερπολυτελές LearJet που διέθεσε Λιβανέζος  μεγαλοεπιχειρηματίας ο οποίος  δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, ταξίδεψε ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και η 11 μελής συνοδεία του από την Αθήνα στην Αντιόχεια  και με το ίδιο αεροσκάφος επέστρεψε στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνεργάτης του κ. Ιερώνυμου ενημέρωσε τον  Λιβανέζο  μεγαλοεπιχειρηματία, για το ταξίδι του αρχιεπισκόπου στην Αντιόχεια  και ο Λιβανέζος που είναι Ορθόδοξος εξεδήλωσε χωρίς δεύτερη κουβέντα την επιθυμία να προσφέρει  το ιδιωτικό του αεροσκάφος στον αρχιεπίσκοπο και την ενδεκαμελή συνοδεία του για να μεταβούν στην Αντιόχεια και με το ίδιο να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Ο κ. Ιερώνυμος ενημερώθηκε, συμφώνησε και το αεροπορικό ταξίδι πραγματοποιήθηκε  πάνω απ’ όλα χωρίς ταλαιπωρία , ανέξοδα και με ταχύτητα.

Το υπερπολυτελές LearJet με δύο πιλότους, μηχανικό και δύο αεροσυνοδούς πραγματοποίησε την πτήση Αθήνα-Αντιόχεια σε 90 λεπτά και φυσικά τον ίδιο χρόνο έκανε και στην πτήση Αντιόχεια-Αθήνα. Άνετοι χώροι για τις αποσκευές και τις αγορές που έκαναν από τη Συρία οι υψηλοί επιβάτες και άψογο σέρβις από το έμπειρο ιπτάμενο προσωπικό.

Η λίστα των 12 επιβατών ήταν:

1/ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, 2/ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, 3/ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, 4/ο πρωτοσύγκελλος της αρχιεπισκοπής κ. Γαβριήλ, 5/ο αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σακούρ, εφημέριος στον Αγ. Χαράλαμπο Ιλισίων και Άραβας στην καταγωγή, 6/ο γενικός διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» κ. Δήμτσας, 7/ο καθηγητής της Μπαλαμάντειου Σχολής Λιβάνου κ. Βούλγαρης Χρήστος, 8/ο π. Στέφανος Αβραμίδης γραμματέας της Διορθοδόξου –Διαχριστιανικής Επιτροπής, οι δύο διάκοι του κ. Ιερώνυμου 9/π. Επιφάνιος και 10/ π. Ιωαννίκιος, 11/ο δημοσιογράφος του ρ/σ της Εκκλησίας κ. Σπυρόπουλος Βασίλειος και 12/ο φωτορεπόρτερ κ Μπόνης Χρήστος.