Μητροπολίτης Σύρου: "Η ηρωοτόκος Μάνη και ο χρυσούς τη καρδία μητροπολίτης Μάνης"

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 02/02/2011

Την πολιούχο του Υπαπαντή του Κυρίου εόρτασε με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Γύθειο, έδρα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Η πανηγυρική θεία λειτουργία ετελέσθη στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου από τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο, συνιερουργούντος του μητροπολίτη κ. Δωροθέου . Ακολούθησε  η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους του Γυθείου, και στη συνέχεια η πομπή επέστρεψε στο ναό για την Απόλυση.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, η Ιερά Μητρόπολη Μάνης παρέθεσε μικρή δεξίωση στο Επισκοπείο.
Τα ζεστά λόγια αγάπης του μητροπολίτη Σύρου για τον σεβασμιότατο Μάνης κ. Χρυσόστομο, άγγιξαν τις καρδιές των χιλιάδων πιστών που με κατάνυξη συμμετείχαν στις λειτουργικές εκδηλώσεις.

Ο χρυσούς τη καρδία και σεβαστός Μητροπολίτης σας κ. Χρυσόστομος μας υπαντά απόψε στην ηρωοτόκο και τρισένδοξη Μάνη την εύανδρη όπως ο ίδιος την έχει ονομάσει και μας δίνει τη χαρά να συμμετάσχουμε στις προσευχητικές  και λειτουργικές εκδηλώσεις για τη μεγάλη δεσποτοθεομητορική εορτή της Υπαπαντής ”, είπε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος και συνέχισε: «στα πρόσωπά σας βλέπω τους απογόνους του Κροκοδείλου Κλαδά που δεν συνθηκολόγησε με τον Μωάμεθ και τον κατετρόπωσε, των Μαυρομιχάληδων και των ενδόξων Πατέρων σας που τα πρόσωπά τους μυραίνουν οι αύρες του Λακωνικού και σκεπάζει η Σημαία της Μάνης με τον παιάνα Νίκη ή Θάνατος »

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος  μίλησε με ιδιαίτερα επαινετικά λόγια για τον μητροπολίτη Σύρου αποκαλύπτοντας ότι πριν τρία χρόνια με τις μεγάλες φωτιές το Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου είχε λάβει την απόφαση με εισήγηση του κ. Δωροθέου ως προέδρου, να ενισχύει οικονομικά για ένα χρόνο δέκα πυροπαθείς οικογένειες της περιοχής. «Και γι’ αυτό του είμεθα ευγνώμονες» τόνισε ο κ. Χρυσόστομος.