Ο μητροπολίτης Γλυφάδας στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών-φωτογραφίες

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 14/09/2014

Κείμενο-φωτογραφίες του Κώστα Ζαφειρίου

 

Σήμερα σύμπασα η Ορθοδοξία και η Εκκλησία μας, τιμά τον Τίμιον Σταυρόν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως το «καύχημά» Της και η «δόξα» Της.

 

Ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, με την ευλογία του αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, χοροστάτησε στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών. «Όταν ζήτησα την άδεια από τον μακαριώτατο, μου απάντησε χαμογελώντας: ‘ Όλη η αρχιεπισκοπή είναι δική σου’», ανέφερε κάποια στιγμή προς το εκκλησίασμα ο κ. Παύλος.

 

Ο σεβασμιώτατος ήταν προσκεκλημένος του προϊσταμένου του ναού, του αρχιμανδρίτη π. Νικολάου Κατσαφαρόπουλου, του κληρικού που έχει τη χαρά να βλέπει σήμερα τα πνευματικά του παιδιά να διακονούν από διάφορες θέσεις την Εκκλησία.

 

Περισσότεροι από χίλιοι πιστοί, βρέθηκαν στον Άγιο Παντελεήμονα και προσκύνησαν τον Σταυρό του Μαρτυρίου του Κυρίου μας και της σωτηρίας των ψυχών μας.

 

Επικαίρως ομίλησε προς το εκκλησίασμα ο π. Νικόλαος Καββαδίας, διευθυντής του Γραφείου του μητροπολίτη Γλυφάδας.

 

Προ της απολύσεως ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του ιερού Ναού, για την πρόσκληση ενώ αναφέρθηκε εν συντομία στο έργο του αρχιμανδρίτη.

 

«Ο πατέρας Νικόλαος επί τριάντα χρόνια διακονούσε στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως Μοσχάτου, ναό που ο ίδιος με πολλούς κόπους και θυσίες ανήγειρε. Εδώ και τρεις μήνες βρίσκεται ως προϊστάμενος στην ενορία του Αγίου Παντελεήμονος και είμαι σίγουρος ότι και εδώ με την βοήθεια των συνεφημερίων του, θα προσφέρει μεγάλο έργο», τόνισε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης κ. Παύλος και συνέχισε: «Εύχομαι έτη ευλογημένα και προαγώγιμα και ξέρω πως όλοι μας που τον αγαπούμε και τον σεβόμαστε, θα είμαστε στο πλευρό του σε όποια θέση τον τοποθετήσει η διοικούσα Εκκλησία »