Χειμερινός κολυμβητής, ο «ιπτάμενος» δεσπότης

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 15/01/2011

Γρήγορος αλλά προσεκτικός οδηγός και όπως μας είπε συνεργάτης του «με τόσες ώρες πτήσης ως επιβάτης ελικοπτέρου, ίσως να ξέρει και να πιλοτάρει…». Όταν βρίσκεται λόγω υποχρεώσεων στην ηπειρωτική χώρα, συνηθίζει να οδηγεί μόνος το αυτοκίνητό του ακόμη και αν πρόκειται για μεγάλα ταξίδια. Μάλιστα χθές μετέβη οδικώς στο Σιδηρόκαστρο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και την επομένη  επέστρεψε στην Αθήνα, από όπου αναχώρησε για τις Κυκλάδες.

Ιεράρχης νέας γενιάς, αγαπητός και εκτός της επαρχίας του, καλλιεργημένος, και γνώστης της τέχνης των δημοσίων σχέσεων. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι χαίρει εκτιμήσεως από πολλούς αδελφούς του ιεράρχες. Ο κ. Δωρόθεος διακρίθηκε ως εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου τη δύσκολη περίοδο των σκανδάλων που συγκλόνισαν την Εκκλησία, ενώ είναι και πάλι εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σε μια επίσης κρίσιμη για την Εκκλησία περίοδο.

Το «ierovima» δημοσιεύει φωτογραφίες (2010 και 2011) από την παραλία  Αζολίμνου όπου ο κ. Δωρόθεος  ευλόγησε, ως δεινός χειμερινός κολυμβητής, την κοπή της Αγιοβασιλειόπιττας των Χειμερινών Κολυμβητών.