Πανηγυρικός εορτασμός των Θεσσαλονικέων Αγίων

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/05/2024

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και την συμμετοχή ευσεβών χριστιανών πανηγύρισε ο Προσκυνηματικός Ιερός Ναός των Θεσσαλονικέων Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο τέλος της Διακαινησίμου Εβδομάδος και συγκεκριμένα το διήμερο Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Μαΐου 2024.
Στην εφετινή Ιερά Πανήγυρη προσκλήθηκαν από τον Ποιμενάρχη της Θεσσαλονίκης, Παναγιώτατο κ. Φιλόθεο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λευκουπόλεως κ. Πολύκαρπος εκ της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό της Παρασκευής  προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λευκουπόλεως κ. Πολύκαρπος, συγχοροστατούντων του παρεπιδημούντος στη Θεσσαλονίκη Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, του Σεβα-σμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και του οικείου Ποιμε-νάρχου της Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου, με την συμμετοχή  Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και γειτονικών Τοπικών Εκκλησιών, αλλά και πολλών χριστιανών, οι οποίοι προσήλθαν για να προσκυνήσουν τους Αγίους αυτούς της Τοπικής μας Εκκλησίας.
Πριν τα Απόστιχα του Εσπερινού ο ελληνομαθής Θεοφιλέστατος κ. Πολύκαρπος κήρυξε εμπνευσμένα τον θείο λογο.
Την επομένη, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Σάββατο 11 Μαΐου, ετε-λέσθη ο Αναστάσιμος Όρθρος και στη συνέχεια το Τρισαρχιερατικό Συλ-λείτουργο , στο οποίο  προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος κήρυξε εμπνευσμένα, όπως πάντοτε, τον θείο λόγο, με την συμμετοχή και των αγίων Αρχιερέων κ. Πολυκάρπου και κ. Φιλοθέου.
Πριν την Απόλυση ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Φιλόθεος ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους, όπως και τους δύο Ιερείς του Ιερού Προσκυνήματος Αρχιμ. Ιωάννη Τράγκα και Πρωτοπρεσβ. Δημήτριο Μιχαηλίδη και τους συνεργάτες τους για την διοργάνωση της Πανηγύρεως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Θεία Λειτουργία, μετά από φιλότιμη παραχώρηση των Ιεροψαλτών του Ιερού Προσκυνήματος έψαλε η Παιδική και Νεανική Βυζαντινή Χορωδία ΕΙΡΜΟΣ, υπό την διεύθυνση του Καθη-γητού κ. Σπυρίδωνος Ασπιώτη.
Η Ιερά Πανήγυρις, τόσο στον Εσπερινό όσο και στην Θεία Λειτουργία μετα-δόθηκε σε απευθείας σύνδεση από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.


Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.-