Συνάντηση με Ιερώνυμο στο περιθώριο του «Our Ocean»

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 15/04/2024

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο υποδέχτηκε σήμερα το απόγευμα στην Αρχιεπισκοπή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Ο Πατριάρχης εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται στην Ελλάδα τονίζοντας: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, για να δω τον Αρχιεπίσκοπο στην έδρα του, στη φιλόξενη Αρχιεπισκοπή και ευγνωμονώ τον κ. Μητσοτάκη για την πρόσκληση να συμμετάσχει στο Συνέδριο για τους Ωκεανούς». Επισημαίνοντας ότι του δίνεται η ευκαιρία να μεταφέρει το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Ευχήθηκε, επίσης, καλό υπόλοιπο Σαρακοστής και χαρούμενο, ειρηνικό Άγιο Πάσχα.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον Πατριάρχη και τόνισε: «Χαίρομαι που σας έχουμε κοντά μας για τις δραστηριότητες σας και τα μεγάλα θέματα που θα σας απασχολήσουν. Είναι καλό να συναντιόμαστε συχνότερα και να ανταλλάσσουμε απόψεις».

Ο Πατριάρχης επισκέπτεται την Αθήνα κατόπιν προσκλήσεως της Ελληνικής Κυβερνήσεως, να παραστεί και να απευθύνει την κεντρική ομιλία στο 9ο Διεθνές Συνέδριο «Our Ocean», που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».