Εισαγγελέας κρούει την θύρα του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο;

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 31/01/2011

Προφανώς είναι θέμα ωρών να κληθεί από Εισαγγελέα ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και να καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία για τα όσα κατήγγειλε την Κυριακή από άμβωνος σχετικά με μίζες που ζητούσαν για επενδύσεις γενικοί γραμματείς περιφερειών.

Σοβαρές καταγγελίες εναντίον σχεδόν όλων των προηγούμενων περιφερειαρχών έκανε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος, την Κυριακή το πρωί, κατά το κήρυγμά του στον Άγιο Νικόλαο. Όπως είπε, «μέχρι τώρα σχεδόν, όλοι ανεξαιρέτως οι Περιφερειάρχες και οι περί αυτών σύμβουλοι σκότωναν τραγικά κάθε αναπτυξιακό νόμο, επειδή όποιος επενδυτής και να έρχονταν στην περιφέρειά μας, ζητούσαν προσωπικά μίζες για να προχωρήσουν οι επενδύσεις. Ήρθαν στο γραφείο μου για μια υπόθεση πρόνοιας της Μητροπόλεως και μου είπαν να κάνω στραβά μάτια για να κρατήσουν από την επένδυση, από την Περιφέρεια, 100 χιλιάδες ευρώ για να διευκολυνθούν γρήγορα οι υποθέσεις συμπατριώτες μου».

Και συνέχισε λέγοντας: «Προκειμένου λοιπόν να μη φτάσουμε ξανά σε μια τέτοια κατάσταση, που όλα αυτά τα πράγματα στον τόπο μας είναι σε οριακό σημείο, πιστέψτε με ότι αγωνιώ και συμφωνώ απόλυτα με το γέροντά μας, τον άγιο Θεσσαλονίκης που θα είναι εδώ μεθαύριο την Τετάρτη, αλλά η διαφωνία μας περί της οποίας εγράφη έγκειται στο εξής. Του είπα έχετε δίκιο αλλά είναι σωστό να λέμε τέτοιες κουβέντες και να δημοσιοποιούμε τέτοιες απόρρητες καταστάσεις όταν ο κόσμος μας πανικόβλητος θα διερωτηθεί, τι κάνουμε τότε εμείς εδώ...» (πηγή telegramm.gr)