"Κρατάει χρόνια αυτή η φιλία"

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 18/02/2024

Ο π. Θωμάς Συνοδινός είναι ένας εκ των πλέον κορυφαίων κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, και υπήρξε εκ των στενότερων συνεργατών του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.
Ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιάκης Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας, ο πνευματικός του ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου είναι ένας κληρικός που γράφει τη δική του ιστορία στο εκκλησιαστικό γίγνεσθαι.
Οι δύο άξιοι κληρικοί που συνδέονται με φιλία ετών, συνεόρτασαν σήμερα την κοινή Προστάτιδα και Κυρά των Αθηνών Αγία Φιλοθέη.
Με αφορμή την παρουσία τους στην εορτή ο π. Τιμόθεος δήλωσε για τον π. Θωμά Συνοδινό:

"Κρατάει χρόνια αυτή η φιλία από τότε που νέα παιδιά πασχίζαμε για μια καλύτερη ζωή μέσα από την δουλειά και τη μάθηση. Ο αγαπημένος μου παπα Θωμάς Συνοδινός ο πιστός και αφοσιωμένος συνεργάτης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και σημερινός Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών που τον ανακαίνισε εκ βάθρων και ανέδειξε την μακρόχρονη ιστορία του, όπως έκανε και για άλλα πολλά ιστορικά μνημεία της Πρωτευούσης που χωρίς υπερβολή του οφείλει πολλά, σήμερα στην γιορτή της Κυράς των Αθηνών όλα άψογα και αρχοντικά αλλά και με άρωμα Αμοργού, καθώς ταιριάζει στην Αρχόντισσα Αγία Φιλοθέη που αύριο στο Αρχοντικό της στη Πλάκα που το διέσωσε και ανέδειξε ο παπα Θωμάς θα υποδεχθεί τους Αθηναίους και όλους τους Πιστούς που θα συνοδέψουν εκεί τα ιερά της Λείψανα τιμώντας τη Χάρη της. Παπα Θωμά σ ευχαριστούμε για όλα και σε αγαπάμε"