"Η γυναίκα δεν είναι ʺενοικιαστήριοʺ παιδοποιίας"

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 12/02/2024

Με ένα ηχηρό «ΟΧΙ» κατά του νομοσχεδίου της Κυβέρνησης για τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία έστειλαν οι ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου μετά από συγκέντρωση τους.
Στο ψήφισμα που εξέδωσαν αναφέρουν ότι πρόκειται για «αντισυνταγματικό, αντιεκκλησιαστικό, αντικοινωνικό και αντεθνικό» νομοσχέδιο και χαρακτηριστικά τονίζουν:
«Είναι επαίσχυντο διότι εκχυδαΐζει τον πανάρχαιο θεσμό του γάμου και αποδομεί την Ελληνική Οικογένεια. Ευτελίζει την προσωπικότητα της γυναίκας και την ιερή αποστολή της ως μητέρας και την θέλει ʺκλωσσομηχανήʺ και ʺενοικιαστήριοʺ παιδοποιίας. Δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία και ιδιαιτέρως στοχεύει στην ηθική μετάλλαξη των παιδιών μας. Το ανθρώπινο γένος διαιωνίζεται δια της αμφίπλευρης φυσιολογικής σχέσης ανδρός και γυναικός. Η ομοφυλοφιλία είναι παρά φύσιν εκτροπή. Η παρά φύσιν παρέκκλισις όμως δε γίνεται ποτέ κατά φύσιν με ανθρώπινα νομοθετήματα, όσα κι αν είναι και αν ακόμα ψηφίζονται με ευρύτατη πλειοψηφία μέσα στα κοινοβούλια».