"Οι βουλευτές να ερωτήσουν τη συνείδησή τους"

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 07/02/2024

Ομιλία του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου: «Ο Θεός να μας ελεήσει. Θα πρέπει να κάνουμε καθημερινή πράξη την μονολόγιστη προσευχή «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με», όχι μόνον εμάς, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή η ισοπέδωση της πατρίδας μας, της κοινωνίας μας, της οικογένειας έχει αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια χωρίς εμείς να το αντιληφθούμε. Θα πρέπει, λοιπόν, όλοι μας να αντισταθούμε, να αγωνιστούμε και να αμυνθούμε σε όλα αυτά που θα νομοθετηθούν σε λίγο. Και η άμυνα η δική μας είναι η διαρκής ενημέρωση, είναι η φωνή μας, είναι εν τέλει η θερμή προς τον Θεό προσευχή. Η άμυνα των γονέων είναι να συμβουλεύουν τα παιδιά τους ότι όλα αυτά που σε λίγο θα νομοθετηθούν είναι αντίθετα με τον νόμο του Θεού. Γι’ αυτό η Εκκλησία επαναστατεί. Διότι βλέπει ξεκάθαρα τα θλιβερά που θα ακολουθήσουν τη νομοθέτηση του γάμου των ομοφυλοφίλων, που είναι η θέσπιση της πολυγαμίας, της κτηνοβασίας και τέλος της ευθανασίας.

Τι θα κάνουμε λοιπόν; Πώς θα αντισταθούμε; Με την ενημέρωση. Με το να ομιλούμε στους Ναούς. Οι πνευματικοί να διαφωτίσουν τους πιστούς και ιδιαίτερα τους νέους γι’ αυτά που μέλλουν να νομοθετηθούν, τα οποία διαλύουν την κοινωνία μας. Να γίνουμε όλοι μας ιεραπόστολοι, να μιλήσουμε για τον Χριστό, για τη διδασκαλία του, για τη χριστιανική ηθική, για τις αρχές και τις αξίες που διέπουν μία υγιή οικογένεια και κατ’ επέκταση μία σωστή κοινωνία.

Όλοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι πιστεύουν στον Θεό και παρά ταύτα θα ψηφίσουν ή είναι υπέρ του νομοσχεδίου αυτού, έρχονται αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους διότι γνωρίζουν ότι με τη στάση τους καταστρατηγούν τον νόμο του Θεού. Ο ξεκάθαρος λόγος του Κυρίου λέγει ότι «ἕως ἂν παρέλθῃ ὁ οὐρανὸς καὶ ἡ γῆ, ἰῶτα ἓν ἢ μία κεραία οὐ μὴ παρέλθῃ ἀπὸ τοῦ νόμου» (Ματθ. 5, 17-19), οι πολιτικοί μας, όμως, όχι μόνο αλλάζουν το «ἰῶτα», αλλά παραβλέπουν ολόκληρο το Ευαγγέλιο και με την ψήφο τους ίστανται εναντίον του Θεού.

Γι’ αυτό κάνουμε ύστατη έκκληση προς τους Υπουργούς και τους Βουλευτές μας να σκεφθούν και να ερωτήσουν τη συνείδησή τους πώς θα απολογηθούν ενώπιον του λαού Θεού που τους ψήφισε και ενώπιον του ίδιου του Θεού. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν μέσα τους: ή πιστεύουν στον Θεό και το Ευαγγέλιό Του, καθώς «άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς ο Θεός», και συνεπώς δεν θα αποδεχτούν το νομοσχέδιο αυτό, ή διαφορετικά δεν πιστεύουν...

Θα πρέπει να οπλιστούμε με δύναμη, με θάρρος, με πίστη στον Θεό, να αποκτήσουμε ένα ομολογιακό πνεύμα και με τη ζωή μας να διακηρύττουμε τον Χριστό». Και κατέληξε ο Σεβασμιώτατος, λέγοντας: «Εμείς με την παρουσία μας εδώ απόψε δηλώνουμε εμφαντικά σε όσους θέλουν να καταστρέψουν, να αποϊεροποιήσουν και να αποχριστιανοποιήσουν την οικογένεια και την κοινωνία μας ότι θα μας βρουν αντίθετους, ότι θα αγωνιστούμε έως τέλους κηρύττοντας Χριστόν Εσταυρωμένον και Αναστάντα, παραμένοντας πιστοί στην ενίσχυση και διατήρηση της οικογένειας, όπως την δημιούργησε ο Θεός.».