Ονομαστήρια Μητροπολίτη Σπάρτης

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/09/2023

Το απόγευμα της παραμονής, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, ο πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου, της συζύγου του Θεοπίστης και των τέκνων αυτών, Αγαπίου και Θεοπίστου. Η ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερα χαρμόσυνη για την Ιερά Μητρόπολη Σπάρτης, καθώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος εόρτασε τα σεπτά Ονομαστήριά του.

Το απόγευμα της παραμονής, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, ο πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, τον οποίο λάμπρυναν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος χοροστάτησε, Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος, Ηλείας κ. Αθανάσιος, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, Γλυφάδος κ. Αντώνιος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεώς Μαντινείας και Κυνουρίας. Επίσης στον πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχε πλειάδα κληρικών τόσο από την μητροπολιτική περιφέρεια όσο και από άλλες περιοχές της Πατρίδας μας.