Ο μητροπολίτης Συμεών στην Τήνο για την 188η επέτειο ευρέσεως της Εικόνας

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 29/01/2011

   Μμε 

Με  ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε στην ιερά νήσο Τήνο, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της ευρέσεως της Εικόνος της Μεγαλόχαρης, χοροστατούντος του . μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.Τον σεβασμιότατο υποδέχθηκε στην πύλη του Πανελληνίου Ιερού Προσκυνήματος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου π. Γεώργιος Φανερός, ο Αντιπρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος κ. Ευάγγελος Παρασκευάς – Γκίζης και ο κλήρος της ιεράς νήσου. Να σημειωθεί ότι ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος συνοδεύει τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο στην Αντιόχεια. 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 188ΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ  29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

ΩΡΑ 15.00: Περιφορά της Αγίας Εικόνας με πλήρη εκκλησιαστική τάξη και τέλεση Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. ΣΥΜΕΩΝ, στον Ιερό Ναό της Ευρέσεως.

ΩΡΑ 17.30: Τέλεση εσπερινού στον Ι.Ν. Αγ. Τριάδας Φαλατάδου,  επιμνημόσυνη δέηση στο μαρμάρινο μνημείο της αναπαράστασης της ευρέσεως στην αυλή του  Ιερού Ναού και λαμπαδηφορία στα δρομάκια του χωριού.

ΩΡΑ 22.30: Τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας στον Ιερό Ναό της Ευρέσεως.

ΚΥΡΙΑΚΗ  30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

ΩΡΑ 7.30:  Γενική Χαρμόσυνη Κωδωνοκρουσία. Παιάνιση εμβατηρίων από την Φιλαρμονική στις οδούς της πόλης. Τέλεση Όρθρου Ιεράς Πανηγύρεως.

ΩΡΑ 09.00: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης, κ. ΣΥΜΕΩΝ

ΩΡΑ 10.35:Επιμνημόσυνη  δέηση  στην  προτομή  του  αειμνήστου  Επισκόπου Τήνου  Γαβριήλ και κατάθεση στεφάνου από τον Αντιπρόεδρο της Δ.Ε. του Ιερού Ιδρύματος κ. Ευάγγελο Παρασκευά – Γκίζη.

ΩΡΑ 14.00: Τέλεση ακολουθίας Θ` ώρας στον Ιερό Ναό της Ευρέσεως. Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας στην πόλη με πλήρη εκκλησιαστική τάξη, κατά τα καθιερωμένα. Επάνοδος στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας. Επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους των Κτητόρων του Πανσέπτου Ναού και του Ιερού Καθιδρύματος. Κατάθεση στεφάνου από το μέλος της Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου κ. Παρασσό Σαλταμανίκα.

ΩΡΑ 15.50: Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, μετά συνοπτικού Απολογισμού του λήξαντος έτους 2010, από τον Αντιπρόεδρο της Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., εντός του Ιερού Ναού.

ΩΡΑ 16.00: Τέλεση Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού.

ΩΡΑ 18.15: Συγκέντρωση αρχών στο Δημοτικό Κατάστημα, επί της οδού Μεγαλόχαρης.

ΩΡΑ 18.30: Λαμπαδηφορία από τους μαθητές των Λυκείων του νησιού (Γενικού, ΕΠΑ.Λ.), του Γυμνασίου, των Δημοτικών Σχολείων και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής του Π.Ι.Ι.Ε Τήνου.              

Άφιξη στην Πλατεία Παντανάσσης, όπου θα ψάλλουμε επίκαιρα τοπικά άσματα και ύμνους. Κατά τη λαμπαδηφορία θα προηγούνται οι Εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και οι επίσημοι προσκεκλημένοι.

ΩΡΑ  20.00:  Παραδοσιακό κέρασμα των παρευρισκομένων, στο χώρο της Πλατείας Παντανάσσης.

Όλα τα Δημόσια και λοιπά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την ημέρα της 30ης Ιανουαρίου  ( Β.Δ. 253/1966 Φ.Ε.Κ. 68) .

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

 ΩΡΑ 10.00: Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Δωρητών, Συνδρομητών και Ευεργετών του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΗΝΙΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΩΡΑ 9.30: Αρχιερατική θεία λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατο του γλύπτη Λαζάρου Σώχου, στον Ι.Ναό του Αγίου Βασιλείου (οδός Μετσόβου).

ΩΡΑ 11.15: Μεταφορά   εν  πομπή  της Ι. Εικόνος  από τον Ιερό Ναό του  Αγίου  Βασιλείου στο κτίριο της Αδελφότητας.

ΩΡΑ 11.45 : Προσφώνηση του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Ιωάννου Στ. Παπαδημητρίου.

ΩΡΑ 12.30: Εόρτιος ομιλία του μέλους της Αδελφότητας κ. Κωνσταντίνου Αλεξόπουλου, με θέμα «Η Εικονοφιλία στην Ορθόδοξη Λατρεία»

ΩΡΑ 13.00: Τέλος της εκδήλωσης. θα ακολουθήσει κέρασμα των παρευρισκομένων.