Η Εξόδιος Ακολουθία του Αοιδίμου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Προφ. Ηλιού Θήρας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/03/2023

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας τελέσθηκε σήμερα η Εξόδιος Ακολουθία του αιφνιδίως προς Κύριον μεταστάντος αοιδίμου Καθηγουμένου Αρχιμ. Δαμασκηνού, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας κ. Αμφιλοχίου, συνευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β΄ και Παροναξίας κ. Καλλινίκου, με την παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων κ.κ. Ιω. Βρούτση και Φιλ. Φόρτωμα, του Επάρχου και του Δημάρχου Θήρας, Δημοτικών Συμβούλων, απάντων των Κληρικών της Θήρας και Κληρικών από την Αθήνα και άλλες Ι. Μητροπόλεις, του Διευθυντού της ΕΚΥΟ Αρχιμ. Νικ. Φαρμάκη, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Χρυσποπηγής Ἀρχιμ. Εφραίμ και την πάνδημη συμμετοχή των Θηραίων.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος στην εξόδιο ομιλία του τόνισε τις αρετές, που διέκριναν τον μακαριστό Γέροντα Δαμασκηνό, το φιλομόναχο , το ασκητικό και το φιλακόλουθο του χαρακτήρα του, την αγάπη και το ενδιαφέρον του προς τους Πατέρες της Μονής, την αυστηρότητα του ήθους και την αγάπη του προς τους ανθρώπους, αλλά και την ενασχόλησή του με τη συγγραφή πνευματικών και θεολογικών βιβλίων.
Οι παριστάμενοι Μητροπολίτες Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ και Παροναξίας κ. Καλλίνικος εξέφρασαν προς τον γείτονά τους Μητροπολίτη Θήρας κ. Αμφιλόχιο την κατ΄ άνθρωπο θλίψη τους, για την απώλεια ενός καλού Κληρικού, ο οποίος ἀφησε σπουδαίο έργο και πολλές υποθήκες στην τοπική Εκκλησία.