Το εκκλησιαστικό κολέγιο Bryan...

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 03/06/2014

Το εκκλησιαστικό κολέγιο Bryan, στο Τενεσί των ΗΠΑ, έχει δημιουργήσει αναστάτωση σε μερίδα των εργαζομένων καθηγητών, αλλά και των φοιτητών του, επειδή αναγκάζει τους εργαζόμενους καθηγητές να υπογράφουν δήλωση ότι είναι πιστοί στην θεωρία της Αγίας Γραφής, που μιλά για παρθενική γέννηση του Ιησού, για το προπατορικό αμάρτημα και για την προέλευση του ανθρώπου.

Πρόσφατα μάλιστα η διεύθυνση του κολεγίου πρόσθεσε και μια σημείωση στην επίμαχη δήλωση, όπου υποστηρίζεται ότι ο Αδάμ και η Εύα είναι «ιστορικά πρόσωπα»!

Τον περασμένο Φεβρουάριο εκατοντάδες φοιτητές του κολεγίου υπέγραψαν διαμαρτυρία για να αλλάξει η κατάσταση στο Bryan College, ενώ πολλοί καθηγητές εξέφρασαν τον φόβο ότι αν δεν υπογράψουν την σχετική δήλωση θα χάσουν τη δουλειά τους!

Ο διευθυντής του κολεγίου Stephen Livesay δήλωσε στην εφημερίδα New York Times, ότι η αλλαγή που έγινε στη δήλωση με την προσθήκη του Αδάμ και της Εύας ως ιστορικών προσώπων, ήταν απαραίτητη για τους επικεφαλής του κολεγίου, επειδή έτσι αποκλείονται διάφορες εξελικτικές θεωρίες που συνδυάζουν την επιστήμη με την πίστη.

Ο ίδιος δήλωσε ότι: «Θέλουμε να βλέπουμε τον πολιτισμό μέσα από τα μάτια της πίστης και όχι την πίστη μέσα από τα μάτια του πολιτισμού», ενώ ο αντίλογος ακούστηκε και από τον πρώην καθηγητή του κολεγίου, τον βιολόγο δόκτωρα Brian Eiseback, ο οποίος υποστήριξε ότι θα ήθελε στο κολέγιο οι φοιτητές να διδάσκονται το ίδιο υλικό μαθημάτων που διδάσκονται και οι φοιτητές σε οποιοδήποτε κρατικό πανεπιστήμιο
.(protothema.gr)