Τράπεζα Αγάπης : παράδειγμα προς μίμηση

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 27/01/2011

Χωρίς τυμπανοκρουσίες η «αθόρυβη» μητρόπολη Κίτρους, εγκαινίασε ένα μεγάλο έργο, που θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες μητροπόλεις.
Παρουσία του μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Αγαθόνικουκαι χοροστατούντος του μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννηπραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων της "Τράπεζας Αγάπης-Ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων", το απόγευμα της περασμένης Κυριακής. Από εκεί οι άποροι της Κατερίνης θα μπορούν να προμηθεύονται είδη ρουχισμού και υπόδησης, που προέρχονται από δωρεές.

Στην τελετή έδωσαν το παρόν πλήθος πιστών, καθώς και εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών. Οι παρευρισκόμενοι έδειξαν εντυπωσιασμένοι από τα είδη που φιλοξενεί η Τράπεζα Αγάπης, για την οποία εργάστηκαν και θα εξακολουθήσουν να προσφέρουν πενήντα και πλέον εθελοντές και ακόμη περισσότεροι δωρητές.

Δεν έχει  περάσει ούτε μια εβδομάδα λειτουργίας και πολλοί αναξιοπαθούντες πέρασαν το κατώφλι της «Τράπεζας Αγάπης», για να λάβουν την βοήθεια των εχόντων και φιλεύσπλαχνων αδερφών τους.

Σύμφωνα με τον αρχιμανδρίτη και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο  Ιωακείμ Οικονομίκο, η Τράπεζα Αγάπης στεγάζεται σε  κατάστημα ιδιοκτησίας της Ιεράς Μητροπόλεως που βρίσκεται στην οδό Θεσσαλονίκης 1 εκεί όπου μέχρι πρότινος στεγαζόταν η Εφορία.

Όπως επεσήμανε ο Αρχιμανδρίτης, θα συγκεντρώνονται μόνο ρούχα και παπούτσια όλων των ηλικιών και μεγεθών από όλους όσους δεν τα χρειάζονται αλλά και από βιοτεχνίες που πιθανών θα θελήσουν να προφέρουν ενδύματα τα οποία θα έχουν κάποιο μικρό ελάττωμα ώστε να δίνονται σε άπορους συνδημότες μας.
Ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης ο οποίος εγκαινίασε την Τράπεζα, δήλωσε:
«Η Τράπεζα Αγάπης είναι μια μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη. Αποτελεί έναν τόπο εις τον οποίο θα βρίσκουν ανακούφιση οι ενδεείς συνάνθρωποί μας. Σας συγχαίρω διότι εξασφαλίσατε αξιοπρεπείς προϋποθέσεις για να τελεστεί αυτό το φιλανθρωπικό έργο. Είναι πολύ σημαντικό να προσφέρει κανείς την βοήθεια προς τον αδερφό χωρίς να τον ταπεινώνει.Αυτό το φιλανθρωπικό κατάστημα δεν ξεχωρίζει από τα ωραία καταστήματα της πόλης, παρά μόνον στο ότι δοξάζει το όνομα του Κυρίου».