Υποτροφίες σε Φοιτητές από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/12/2022
Το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα: «Ταμείον Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας» απένειμε, «Εις μνήμην Βασιλείου Αποστολάκη», στις 7-12-2022, 4 υποτροφίες σε Μεσσηνίους νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές των Σχολών-Τμημάτων Υγείας διαφόρων Πανεπιστημίων της Ελλάδος. Κατά την επίδοση παρέστη και η σύζυγος του αειμνήστου Βασιλείου Αποστολάκη κα Παναγιώτα Τσόπελα-Αποστολάκη, η οποία και ευγενικά προσέφερε το χρηματικό ποσό για αυτές τις υποτροφίες.
Οι Υπότροφοι αυτοί θα λαμβάνουν 500 ευρώ μηνιαίως καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών τους. 
   Από το έτος 2010, πρώτο έτος λειτουργίας του Ταμείου, έχουν χορηγηθεί συνολικά 98 Υποτροφίες και συνεχίζουν σήμερα να λαμβάνουν την Υποτροφία 22 φοιτητές και φοιτήτριες Επίσης επιπλέον των Υποτροφιών σημαντικό ποσό έχει διατεθεί ως έκτακτο φοιτητικό βοήθημα σε 165 φοιτητές της Μεσσηνίας καθώς και σε όσους φοιτητές προσέφεραν εθελοντική εργασία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.
   Ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τις ευχαριστίες τους και για την εφετινή οικονομική ενίσχυση, προς:
α) την κα Παναγιώτα Τσόπελα-Αποστολάκη για τη σημαντική οικονομική προσφορά της εις μνήμη του συζύγου της Βασιλείου Αποστολάκη,
β) το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου και το Ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου για την μεγάλη οικονομική προσφορά τους,
γ) τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας,
δ) το Διοικητικό Συμβούλιο του Προσκυνήματος «Παναγία η Ελεήστρια» Κορώνης, 
ε) το Διοικητικό Συμβούλιο του Προσκυνήματος «Παναγία Σγράπα» Πυλίας,
στ) τον Εφημέριο και τα μέλη της Επιτροπής του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίας Βαρβάρας Καλαμάτας, 
ζ) όλους τους επώνυμους και ανώνυμους πολίτες της Μεσσηνίας, οι οποίοι προσέφεραν διάφορα χρηματικά ποσά ενισχύοντας τους σκοπούς του Ταμείου Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.
 
Εκ του Δ.Σ. του Ιδρύματος