Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος, οι φταίχτες και ο νεκροθάπτης

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 31/05/2011

Βάλλει κατά πάντων από το ιστολόγιό του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος:

«Φταίνε: ο Κωνστ. Καραμανλής, ο 2ος, με την απόκρυψη της αλήθειας και με απόδρασή του από τις ευθύνες, καταφεύγοντας στο κόλπο των πρόωρων  εκλογών του 2009! Ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου με τα δωράκια στον εαυτό μας με το ανεπανάληπτο εκείνο "είπαμε να κάνουμε και ένα δωράκι στον εαυτό μας, αλλά όχι και περισσότερο από 500 χιλιάδες δραχμές!" Ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου με το γνωστό "λεφτά υπάρχουν!" Ο  Γ. Παπακωνσταντίου, με το ψυχρό πρόσωπο και παγωμένο βλέμμα, ο νεκροθάπτης της οικονομίας της Ελλάδος, ο Υπουργός των Οικονομικών, ο οποίος άρχισε την καριέρα του με δυο μεγάλα λάθη, δηλ. με την επίκληση "του Τιτανικού" για την Ελλάδα μας και με "το πιστόλι στον κρόταφο" για τους Εταίρους μας!» Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων καλεί τους Έλληνες να ξεσηκωθούν να κατέβουν στις πλατείες, ως αγανακτισμένοι και να κάνουν την ειρηνική τους επανάσταση. Συγκεκριμένα ο κ. Αμβρόσιος τονίζει:   

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ!ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ,Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΖΕΤΑΙ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ! ΞΕΣΗΚΩΘΗΤΕ, ΛΟΙΠΟΝ! ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕΣΘΕ;  ΔΙΩΞΤΕ ΤΗ ΡΑΣΤΩΝΗ! ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΑΣ!ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ!ΒΓΗΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΑ! ΚΑΜΕΤΕ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! 

Δεν μας έμεινε πια καμμιά ελπίδα! Μετά την αποτυχία της Συσκέψεως των Πολιτικών Αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου (Παρασκευή 27η Μαΐου 2011) τα πράγματα  δείχνουν πως οδηγούμεθα στην πλήρη υποδούλωση. Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας πρέπει να πάρουν πίσω τα χρήματά τους! Ναί, αυτό είναι και δίκαιο καί έντιμο καί ηθικό! Αλλά δεν πρέπει να πάρουν και τις ψυχές μας!Δεν μπορούν να υποθηκεύσουν ό,τι ακόμη μας έμεινε πολύτιμο αγαθό! Μπορούμε να επαναδιαπραγματευθούμε τα χρέη μας. Μπορούμε να τροποποιήσουμε τις δόσεις του δανείου! Αλλά δεν μπορούν να μας πιούν και το αίμα!
_________Oι συνταξιούχοι λιμοκτονούν! Οι άνεργοι καθημερινώς αυξάνονται! Οι μισθοσυντήρητοι μετράνε τώρα πια καί τό ευρώ! Η οικογένεια κλονίζεται! Τα λουκέτα στα μαγαζιά  έγιναν παι καθημερινή ρουτίνα! Εδώστο Αίγιο η αγορά τώρα πια έχει νεκρωθή! Δεν συναντάς άνθρωπο στους δρόμους! Η κατάσταση είναι τραγικά απελπιστική! 
 

Η ευθύνη για την κατάσταση, στην οποία εφθάσαμε, επιμερίζεται! Φταίμε εμείς πρωτίστως:

Φταίει το πολιτικό Σύστημα, το οποίον είναι πια σάπιο! Φταίνε οι εκπρόσωποι του Πολιτικού Συστήματος, όλοι ανεξαιρέτως, που ΔΕΝ ΕΛΕΓΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ στον Ελληνικό Λαό. Φταίνε

  • και ο Κωνστ. Καραμανλής, ο 2ος,με την απόκρυψη της αλήθειας και με απόδρασή του από τις ευθύνες, καταφεύγοντας στο κόλπο των πρόωρων  εκλογών του 2009!
  • και ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέουμε τα δωράκια στον εαυτό μας με το ανεπανάληπτο εκείνο "είπαμε να κάνουμε και ένα δωράκι στον εαυτό μας, αλλά όχι και περισσότερο από 500 χιλιάδες δραχμές!"
  • και ο Γεώργιος Α. Παπανδρέουμε το γνωστό "λεφτά υπάρχουν!"
  • και ο Γ. Παπακωνσταντίου, με το ψυχρό πρόσωπο και παγωμένο βλέμμα, ο νεκροθάπτης της οικονομίας της Ελλάδος, ο Υπουργός των Οικονομικών, ο οποίος άρχισε την καριέρα του με δυο μεγάλα λάθη, δηλ. με την επίκληση "του Τιτανικού" για την Ελλάδα μας και με "το πιστόλι στον κρόταφο" για τους Εταίρους μας!   

________Αλλά δεν φταίνε μόνον εμείς!

________Φταίνε και οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας!

  • Φταίει π.χ. και η Γερμανία, η οποία με την SIEMENS, με τα ελαττωματικά υποβρύχια και με άλλα κόλπα εξαγόραζε συνειδήσεις, εμόλυνε τις ψυχές, διέβρωσε τα ηθικά θεμέλια του Λαού μας.
  • Ναι, φταίει η Γερμανία, η οποία δεν μας έχει αποζημιώσει για τις καταστροφές της Πατρίδος μας ούτε και για την λεηλασία του εθνικού μας πλούτου κατά την περίοδο της Κατοχής. Δικαιούμεθα τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και πρέπει να τις διεκδικήσουμε. Έφθασεν η ώρα να τις διεκδικήσουμε ή να τις συμψηφίσουμε!
  •  Φταίνε οι διάφοροι Κίζινγκερς, οι οποίοι με τις ύπουλες δραστηριότητές των διέβρωσαν το Λαό μας και έπληξαν τα θεμέλια της φυλής μας. ήτοι την γλώσσα μας, τις παραδόσεις μας, την εθνική μας συνείδηση, την Ορθοδοξία μας!