28 Ιανουαρίου 2008, ώρα:05.15

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 27/01/2011

“Εκοιμήθη στις 5.15 τα ξημερώματα της Δευτέρας ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, έπειτα από μία σκληρή μάχη για τη ζωή που έδωσε επί επτά μήνες με σθένος και υποδειγματική ψυχική δύναμη. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος κατέληξε στην κατοικία του, καθώς οι γιατροί σεβάστηκαν την επιθυμία του να μην μεταφερθεί στο νοσοκομείο ό,τι και να του συμβεί…”

Ήταν η πιο θλιβερή είδηση που πέρασε από όλες τις καρδιές των Ελλήνων και ταξίδεψε σε όλο τον Ορθόδοξο κόσμο. Η Ελλάδα έχασε τον πνευματικό της ηγέτη, μια χαρισματική προσωπικότητα από την οποία όλοι αντλούσαν ελπίδα.

Αύριο (28 Ιανουαρίου) στον ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Α΄ νεκροταφείο θα τελεστεί μνημόσυνο και στη συνέχεια θα ψαλεί τρισάγιο στον τάφο του. Επίσης αύριο (28 Ιανουαρίου) στο Α νεκροταφείο θα τελέσει Τρισάγιο και ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες μετά την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου εκοιμήθη ο μητροπολίτης Λευκάδας Νικηφόρος, τρίτος κατά τα πρεσβεία αρχιερατείας στην Εκκλησία της Ελλάδος.