1922 νέοι της Εκκλησίας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/09/2022
Συμπληρώνονται εφέτος, ως γνωστόν, εκατό χρόνια από την οδυνηρότερη δοκιμασία της νεώτερης ελληνικής ιστορίας, την Μικρασιατική Καταστροφή.
Η Εκκλησία της Ελλάδος τιμά την Επέτειο αυτή μέσα από διάφορες εκδηλώσεις τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και των Ιερών Μητροπόλεων Αυτής. Κεντρικό γεγονός των εν λόγω πρωτοβουλιών, σύμφωνα με Απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, θα αποτελέσει μία μεγαλειώδης Συναυλία, αφιερωμένη στην Επέτειο του 1922, διά της οποίας η Ιερά Σύνοδος έκρινε πως, όχι μόνον θα αποδοθεί φόρος τιμής στην θυσία των Πατέρων μας, αλλά θα προβληθεί και το λαμπρό αυτό καλλιτεχνικό γεγονός στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία ως μία μαρτυρία ιστορικής μνήμης.
 
Η εκδήλωση αυτή, υπό τον τίτλο «ΜΙΚΡΑΣΙΑ, ΟΣΟ ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΖΕΙΣ», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 7.30 μ.μ., στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.
 
Τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν 1922 νέοι της Εκκλησίας που συμμετέχουν στις παιδικές και νεανικές χορωδίες και στα παιδικά και νεανικά παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα Ιερών Μητροπόλεων και Ενοριών της Εκκλησίας της Ελλάδος και συνεργαζόμενων φορέων. Θα συμπράξουν κορυφαίοι τραγουδιστές και καλλιτέχνες, όπως ο Δημήτρης Μπάσης, η Αρετή Κετιμέ και η Σοφία Μάνου, οι οποίοι θα τραγουδήσουν για τη Μικρασία ενώ θα συμμετάσχουν η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ. και τα Μουσικά Σύνολα της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής και Χορωδία).
 
Την ευθύνη διοργανώσεως έχουν η Συνοδική Επιτροπή επί της Χριστιανικής Αγωγής και της Νεότητος και η Υποεπιτροπή Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων, με την ευγενική και πολύτιμη αρωγή του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Αττικής και άλλων σημαντικών χορηγών.
 
Προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν την εν θέματι εκδήλωση είναι αναγκαία η ΔΩΡΕΑΝ προμήθεια δελτίου εισόδου μέσω της ιστοσελίδος «www.ticketservices.gr», προς έλεγχο του αριθμού των θεατών, λόγω της τηρήσεως των προβλεπομένων μέτρων προστασίας από την Covid19.
 
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατά την Συνεδρία της 7ης Σεπτεμβρίου αποφάσισε την ενημέρωση των Ιερών Μητροπόλεων για όλα τα προαναφερθέντα και την ανακοίνωση της Εκδηλώσεως στους Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά τις Κυριακές 25 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου, προς ενημέρωση των πιστών και ιδίως των νέων.