Το Πάσχα του Καλοκαιριού, στην Λουτρόπολη της Αλκυώνας Κατακόλου-Πύργου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/08/2022
Η σεπτή εορτή της Κοιμήσεως και στους Ουρανούς Μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου, το λεγόμενο «Πάσχα του Καλοκαιριού», που είναι Πάσχα Ζωής και Θανάτου, εορτάστηκε με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, στην Λουτρόπολη Αλκυώνας-Κατακόλου, όπου το διήμερο 14 και 15 Αυγούστου 2022, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πλήθος Χριστιανών προσήλθε ευλαβικά με υποδειγματική τάξη, ευπρέπεια και κατάνυξη, για να ανάψουν ένα κερί, ασπαζόμενοι την Εικόνα της Παναγίας, καθώς και τον ανθοστόλιστο Επιτάφιο Αυτής, υποκλινόμενοι με πίστη, ευλάβεια και σεβασμό στην Χάρη Της!
Κατά τον Μέγα Αρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο σεπτός μας Ποιμενάρχης κ.κ. Γερμανός, συμπαραστατούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ηλία Παππαγγελή και τους Αιδεσ. π. Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου και π. Νικόλαο Κατσηδήμα, καθώς επίσης τον Ιερολογιότατο Διάκονο π. Βασίλειο Σμέρο. Μετά την ευλόγηση των άρτων κήρυξε τον Θείον Λόγον αναφερόμενος εκτενώς στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στο γεγονός της μεγάλης Θεομητορικής εορτής, που είναι τόσο σημαντική στην Θεολογία της Εκκλησίας, όσο και στην ζωή των Ορθόδοξων Χριστιανών αφού η Παναγία είναι η Μεγάλη Μάνα μας! Στέκεται δίπλα μας σε κάθε βήμα της ζωής μας και μας προτρέπει, μας βοηθάει, μας δίνει θάρρος και κουράγιο να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής μας και είναι πάντα πρόθυμη, να προστρέξει στον Υιό και Θεό Της, τον Σωτήρα μας και να μεσιτεύσει, για τα παιδιά Της, το ανθρώπινο γένος και τον κάθε ένα από εμάς ξεχωριστά, να μας προστατεύει από τις παγίδες του εχθρού, αλλά και να μας συγχωρεί στις πτώσεις τις πνευματικές και σαρκικές, καθώς επίσης να δείχνει την ευσπλαχνία Του κάθε φορά, που εμείς απομακρυνόμαστε, από το Θείο θέλημά Του!
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίων, τέλεσε ο Αιδεσιμολογιότατος π. Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας στον Παραλιακό οικισμό. Τους υπέροχους και κατανυκτικούς ύμνους της κορυφαίας εορτής του Θεομητορικού κύκλου, απέδωσαν θαυμάσια οι Πρωτοψάλτες κ. Τρύφωνας Καββαθάς και κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου, τέρποντας ευφρόσυνα του εκκλησιαζομένους.
Πρεσβυτέρου Νικολάου Κατσηδήμα.