Επίθεση με χειροβομβίδα στον Αγ. Γεώργιο

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 31/01/2014

Επίθεση με χειροβομβίδα δέχθηκε ο Ελληνορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην Τρίπολη Λιβάνου. Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης ενέργειας ήταν να τραυματιστούν δύο άτομα.Η βία και θρησκευτική μισαλλοδοξία στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται ανησυχητικά.

Σχετική δήλωση για το θλιβερό συμβάν έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δήλωση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου με αφορμή επίθεση στον Ελληνορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην Τρίπολη Λιβάνου.

O Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση, με αφορμή επίθεση που πραγματοποιήθηκε στον Ελληνορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην Τρίπολη Λιβάνου:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση με χειροβομβίδα στον Ελληνορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Τρίπολη του Λιβάνου, η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό δύο ατόμων.

Η Ελληνική Κυβέρνηση εκφράζει τη συμπαράστασή της στα θύματα της επίθεσης και αποδοκιμάζει κάθε ενέργεια βίας και θρησκευτικής μισαλλοδοξίας που έχει ως στόχο όχι μόνο το χριστιανικό στοιχείο αλλά και γενικότερα την ειρηνική συνύπαρξη πιστών όλων των δογμάτων στην περιοχή.

 

Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ανησυχητική κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή, καθώς και την αμέριστη υποστήριξή μας στην ενότητα, την κυριαρχία, τη σταθερότητα, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα του Λιβάνου».