Ουκρανοί ιερείς ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς-VIDEO

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 26/01/2014

(agioritikovima.gr) Το μισό Κίεβο φλέγεται και το άλλο μισό προσεύχεται...Και ποια θα ήταν πραγματικά μεγαλύτερη ευλογία από αυτή; Ποιο θα ήταν μεγαλύτερο δώρο αυτήν την κρίσιμη ώρα από τα ίδια τα Τίμια Δώρα των Μάγων τα οποία διατίθενται ήδη για προσκύνημα.


Σε αυτά και στη Θεία βοήθεια έχουν εναποθέσει πλέον τις ελπίδες τους οι Ουκρανοί που βλέπουν τη χώρα τους να ρημάζει και τα αρπαχτικά της διεθνούς κοινότητας να τους αφήνουν να αλληλοφαγωθούν για να μοιράσουν μετά τη...λεία!  Οι ουρές πάντως είναι τεράστιες. Ο ουκρανικός λαός δε λογαριάζει ούτε κρύο, ούτε κίνδυνο από τα επεισόδια και στέκεται από το πρωί ώρες ολόκληρες για να προσκυνήσει....

 

Στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου μπροστά από την λάρνακα με τα Τίμια Δώρα πραγματοποιήθηκε δοξολογία με την ευλογία του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, και τον Επίσκοπο Nezhinskii και Prilutsky Ειρηναίο να χοροστατεί. 

Στο μεταξύ νωρίτερα, Ουκρανοί διαδηλωτές κατέλαβαν το υπουργείο Γεωργίας στο Κίεβο και άλλα κυβερνητικά κτίρια σε διάφορες περιοχές.

Ο Γιανούκοβιτς συναντήθηκε με θρησκευτικούς ηγέτες και υποσχέθηκε ότι σε ειδική συνεδρίαση του Κοινοβουλίου την Τρίτη θα προωθήσει τις αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο, θα δώσει αμνηστία σε δεκάδες φυλακισμένους ακτιβιστές.

Δείτε το φωτορεπορτάζ από το fotolitopys.in.ua: 

Παρακολουθείστε το VIDEO