Χωρίς τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας η Εκκλησία

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/11/2013

του Κώστα Ζαφειρίου

 

Δεν έχει αποκτήσει τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας η Εκκλησία της Ελλάδος. Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος στην εισήγησή του στην Σύνοδο της Ιεραρχίας της Ελλάδος, τον Οκτώβριο, ανέφερε πως «η Εκκλησία απέκτησε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας», αλλά στην πραγματικότητα αυτό θα συμβεί εν ευθέτω χρόνω και πάντως όχι μέσω του περιφερειακού σταθμού 4Ε.

 

Η κυβέρνηση, όπως πληροφορείται το «ierovima.gr», θα διαθέσει στην Εκκλησία μέσω της Δημόσιας Τηλεόρασης, συχνότητα πανελλαδικής εμβέλειας και τηλεοπτικό χρόνο 60 λεπτών ημερησίως, για την παρουσίαση προγράμματος που θα επιμελείται η Αποστολική Διακονία.

 

Η Εκκλησία έχει ανάγκη από τηλεοπτικό βήμα, πανελλαδικής εμβέλειας, για να παρουσιάζει τις θέσεις της, τις δραστηριότητές της, την αποστολή της, το έργο της. Όμως το ερώτημα που θέτουν κληρικοί είναι: «έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάζουμε παραγωγές που να ανταποκρίνονται στην σημερινή εποχή της κρίσης; Γιατί αν είναι να κάθεται ένας μητροπολίτης σε μια καρέκλα, να ευλογεί τα γένια του και να διαβάζει το Ευαγγέλιο, δεν πρόκειται να αγκαλιάσουμε τον κόσμο ».