Ο μητροπολίτης Νικόδημος απαντά στο μητροπολίτη Ζακύνθου

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 18/05/2011

«Ορισμένες φορές αυτοεκτιθέμεθα με κάποιες κουβέντες που λέμε… Δυστυχώς αυτή είναι η προσωπικότητα του ανθρώπου που έκανε αυτές τις δηλώσεις». Αυτό ήταν το σχόλιο που έκανε στο “ierovima”,ο μητροπολίτης πρώην Αττικής κ. Νικόδημος με αφορμή τη δήλωση του μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου περί "Μπιν Λάντεν της Ορθοδοξίας", ενώ αναφερόμενος στην επίσκεψη –που ποτέ δεν του  έγινε-επιτροπής μητροπολιτών για το θέμα της ακοινωνησίας, είπε με νόημα: «Δεν πρέπει να παίζουμε με την Εκκλησία»

Νωρίτερα όπως προαναφέραμε, ο μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος είχε αποκαλέσει μεταξύ άλλων τον μητροπολίτη κ. Νικόδημο Γκατζιρούλη, «Μπιν Λάντεν της Ορθοδοξίας».

Οι δηλώσεις του μητροπολίτη Ζακύνθου έχουν ως εξής:

«Σε κάθε φύλλο της λεγόμενης “Ελεύθερης Πληροφόρησης” (το δικαίωμα του εν λόγω αυτοπροσδιορισμού δόθηκε στον καθένα μετά τη μεταπολίτευση) ο υπερήλικας εκδότης της, κανονικώς απομονωμένος από την Ελλαδική Εκκλησία, επιμένει ότι είναι Μητροπολίτης μιάς ευρύτατης περιοχής της Αττικής γης, στην οποία πλέον υπηρετούν τέσσερις Μητροπολίτες, εκλεγέντες ψήφοις κανονικαίς από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατασταθέντες με αναγνωρίσεις του Κράτους και με αποδοχή τους από τον λαό επί 44 χρόνια.

Η προκεχωρημένη ηλικία του Απομονωμένου τα δικαιολογεί όλα αυτά!

Στο κρησφύγετο του το “παίζει” Μπιν Λάντεν της Ορθοδοξίας. Τι να του πει κανείς και τι πρόκειται από αυτά να καταλάβει; Πληρώνει τις επιλογές του. Ναι, ο Ζακύνθου είναι συγκυβερνήτης του Καραβιού της Ελλαδικής Εκκλησίας και τραβάει κουπί μαζί με άλλους ογδόντα Αδελφούς.

Ο Ακοινώνητος πνίγεται στα απόνερα, που έφτιαξε από τα νιάτα του στα παρεκκλησιαστικά “μπουντρούμια”. Ο Ζακύνθου, σε πλήρη δικαιωμένη διακονία πλέον των πενήντα ετών και με δυνάμεις ανεξάντλητες, φεύγει στα εβδομήντα δύο χρόνια του από την ενεργό διακονία και πάει στα μετόπισθεν. Ο Γκατζιρούλης, στα ογδόντα τέσσερα, παλεύει για τον θρόνο, τα μεγαλεία του οποίου ακόμη τον θέλγουν και δεν μπορεί να βρει χρόνο ετοιμασίας για το Μεγάλο Ταξίδι. Όπως έστρωσε ζει, έτσι και θα κοιμηθεί».