Αμαλιάδα: Εορτή Αγίου Νεκταρίου

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 10/11/2021
π. Κωνσταντίνος Φαλτσέτας- Με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην Αμαλιάδα γιορτάστηκε και φέτος η Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού 9 Νοεμβρίου με δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια .
Το απόγευμα της Δευτέρας 8 Νοεμβρίου τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου, και των Αιδ.πρεσβυτέρων π. Αναστάσιο Κολοβό, π. Κωνσταντίνο Βισβάρδη.
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού όπου κήρυξε τον θείο λόγο, πλαισιούμενος από τους Αιδ. ιερείς π. Χρήστο Ελευθεριάδη Πρωτοπρεσβύτερο και τον εφημέριο του Ι.Προσκυνήμτος π. Κωνσταντίνο Φαλτσέτα.
Τους εκκλησιαστικούς ύμνους έψαλλαν οι πρωτοψάλτες και καθηγητές της Σχολής Βυζαντινής μουσικής της Μητροπόλεως Ηλείας, στον εσπερινό ο κ. Γεώργιος Φουντάς καθηγητής φιλόλογος και στον Όρθρο-Θεία Λειτουργία ο κ. Αλέξανδρος Γεωργουλής δικηγόρος και ο ιεροψάλτης του Προσκυνήματος, κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος.
Το απόγευμα τελέσθει Ιερά Παρακληση στον Άγιο και τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Συριόπουλος.
Ευχαριστούμε θερμά τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας Επιπυραγό Κωνσταντίνο Χριπάτσιο για την παρουσία του και ευχόμεθα ο Άγιος Νεκτάριος να τους προστατεύει πνευματικά και σωματικά.
Επίσης τους ευλαβείς προσκυνητάς για την αγάπη τους και την προσφορά τους εις στο Ι.Προσκύνημα και το Ανθοπωλίο ΓΙΑΣΕΜΙ για τον στολισμό.
Την προσφορά του καταστήματος ΑΒ FOOD MARKET - του κ. Χρήστου Μπεβούδα σε υλικά αγαθά και γλυκίσματα.
Ο Εφημέριος του Ι. Προσκυνήματος π. Κωνσταντίνος Φαλτσέτας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο ευχαριστούν θερμά όλους τους προσκυνητές για την αγάπη τους την προσφορά τους και την συμμετοχή τους στην Ιερά Πανύγηρι του Προσκυνήματος και ευχόμεθα οι Πρεσβείες του Αγίου Νεκταρίου να σας χαρίζει πνευματική και σωματική υγεία.
Όλες οι ακολουθίες πραγματοποιήθηκαν τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας
ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ
Σηλυβρίας τὸν γόνον καὶ Αἰγίνης τὸν ἔφορον, τὸν ἐσχάτοις χρόνοις φανέντα, ἀρετῆς φίλον γνήσιον, Νεκτάριον τιμήσωμεν πιστοί, ὡς ἔνθεον θεράποντα Χριστοῦ· ἀναβλύζει γὰρ ἰάσεις παντοδαπάς, τοῖς εὐλαβῶς κραυγάζουσι· δόξα τῷ σὲ δοξάσαντι Χριστῷ, δόξα τῷ σὲ θαυμαστώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ, πάσιν ἰάματα.