Μηνύματα συμπαράστασης και ευγνωμοσύνης

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 05/08/2021
Του Αναστάσιου Βόπη
 
Μηνύματα συμπαράστασης και ευγνωμοσύνης έστειλαν δύο από τους Ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας αλλά και ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, προς όλους τους ένστολους της χώρας που για ακόμη μια χρονιά με αυταπάρνηση και θυσία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και «πολεμούν» την πύρινη λαίλαπα.
 
“Οι σκέψεις μας είναι στους πυροσβέστες και στους αστυνομικούς που δίνουν ακαταπόνητη μάχη με τις φλόγες”, ανέφερε χαρακτηριστικά σε μήνυμά του το πρωί της Τετάρτης ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό την μεγάλη προσφορά και τον αγώνα που καταβάλλουν προσθέτοντας συγχρόνως πως “αυτές τις κρίσιμες ώρες σας παρακαλώ όλους να εντείνουμε τις προσευχές μας στην Παναγία Μητέρα μας να ενισχύσει τους αδελφούς μας που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές σε πολλές περιοχές της Πατρίδας μας”, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.
 
Ωστόσο και ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος παίρνοντας αφορμή από τις καταστροφικές φωτιές που σημειώθηκαν πριν λίγες ημέρες στην Αχαΐα, με δημόσια τοποθέτησή του εξέφρασε και ο ίδιος τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας, λέγοντας πως “τους ευχαριστούμε θερμά αφού με κίνδυνο της ζωής τους έπεσαν στη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών από ξηράς και από αέρος. Είναι όντως ήρωες για αυτό ό,τι και να πούμε είναι πραγματικά λίγο”, επεσήμανε ο ιεράρχης της Αχαϊκής πρωτεύουσας.
Από τη μεριά του ο νέος προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας, Αστυνόμος Β’ π. Αλέξιος Κουρτέσης που από την πρώτη στιγμή θέλησε να ενισχύσει πνευματικά τόσο τους πυροσβέστες όσο και τους αστυνομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, για αυτό και από χθες βρέθηκε κοντά τους, τόνισε πως “είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια τον αγώνα και την προσπάθεια που καταβάλλουν τα παλικάρια μας δίνοντας μάχη με τις φλόγες, επιτελώντας έτσι το ιερό τους καθήκον. Αυτό το καθήκον που ορκίστηκαν να το φέρουν εις πέρας δίνοντας ακόμη και την ίδια τους τη ζωή. Θέλω ως πνευματικός τους πατέρας να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια τόσο στο Πυροσβεστικό Σώμα όσο και στην Ελληνική Αστυνομία. Προσεύχομαι δε η Παναγία μητέρα μας η Κυρία των Αγγέλων με την Αγία Σκέπη να προστατεύει τους πάντες από αυτή την πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε”, κατέληξε ο π. Αλέξιος.
 
*Ο Αναστάσιος Βόπης είναι αρθρογράφος της εκκλησιαστικής ιστοσελίδας orthodoxia.info