Έκκληση μητροπολίτη Πατρών για τα άταφα βρέφη

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 03/10/2013

Έκκληση προς κάθε φορέα, έτσι ώστε να αρθούν τα νομικά εμπόδια και να καταστεί εφικτή η ταφή των δύο βρεφών από το Αλεποχώρι και τα Λεχαινά που βρήκαν τραγικό τέλος από τα χέρια της ίδιας τους της μάνας, απευθύνει ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, με δηλώσεις του στο thebest.gr, υπογραμμίζει οτι τόσο ο ίδιος όσο και ο πατήρ Χαρίτων, εφημέριος του Ναού του ΠΓΝΠ (στα ψυγεία του οποίου βρίσκονται τα βρέφη), έχουν προχωρήσει σε παρεμβάσεις οι οποίες προσκρούουν σε νομικές ιδιαιτερότητες. 

Στην περίπτωση που βρεθεί λύση, η Μητρόπολη Πατρών προτίθεται να καλύψει τα έξοδα  για την ταφή των δύο βρεφών.

ΣΟΚ!Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι στο Αλεποχώρι, "μάνα"  σκότωσε το παιδί της μέσα στην κούνια και το έβαλε στην κατάψυξη.

Το έγκλημα είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, όμως εδώ και περίπου δύο μήνες το άψυχο σώμα του βρέφους μένει στο ψυγείο του νεκροτομείου στο ΠΓΝΠ, αφού ο πατέρας του δεν είχε προλάβει να το δηλώσει στο Ληξιαρχείο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει δικαίωμα υπογραφής για την ταφή του μόνο η μητέρα του, η οποία όμως βρίσκεται στον Κορυδαλλό και αναμένεται να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Ο πατέρας του βρέφους δεν μπορεί να αποδείξει την συγγένεια τους με αποτέλεσμα το νεκρό σώμα του μωρού να παραμένει στο ψυγείο εδώ και δύο μήνες.

Εν τω μεταξύ, το ίδιο ισχύει και για το άψυχο σώμα του βρέφους, το οποίο βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη σε χωματερή στα Λεχαινά. Όπως είχαν διαπιστώσει τότε οι αρχές, το μωρό σκότωσε η 22χρονη μητέρα του από την Αλβανία με την βοήθεια της μητέρας της και το πέταξαν στα σκουπίδια.