Έξωση στο κατάστημα "ΦΩΚΑΣ" από την Ιερά Μονή

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 27/09/2013

Voria.gr-της Άννης Καρολίδου

Κατέβηκαν ρολά μετά από 39 χρόνια στο κεντρικό κατάστημα της Φωκάς στην οδό Τσιμισκή. Η Ι.Μ. Αγίας Θεοδώρας ιδιοκτήτρια του ακινήτου προχώρησε σε έξωση της εταιρείας, από το ιστορικό κατάστημα που αποτελούσε τη ναυαρχίδα της εταιρείας και ήταν σημείο αναφοράς εδώ και 39 χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το πρωί δικαστικοί κλητήρες συνοδευόμενοι από αστυνομικούς άλλαξαν κλειδαριές στο κατάστημα και το σφράγισαν.

Η έξωση έρχεται σε μία στιγμή που η διοίκηση της Φωκάς βρίσκεται κοντά στην επίτευξη της οριστικής συμφωνίας με τις πιστώτριες Τράπεζες. Η Φωκάς εντάχθηκε στη διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99 από τις αρχές Ιουνίου. Ωστόσο, επειδή μέχρι τα μέσα Αυγούστου οι συζητήσεις με τις τράπεζες δεν είχαν ολοκληρωθεί έλαβε παράταση για την προστασία από τους πιστωτές της για ένα μήνα, ήτοι μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. Με τη λήξη της προστασίας από τους πιστωτές, η ΙΜ Αγίας Θεοδώρας κίνησε τις διαδικασίες έξωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Φωκάς είχε έρθει σε συμφωνία με την Ιερά Μονή για την αποπληρωμή της οφειλής από καθυστερούμενα ενοίκια για το ακίνητο της Τσιμισκή, συμφωνία την οποία δεν τήρησε.

Σημειώνεται ότι σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται 120 εργαζόμενοι από όλο τον όμιλο της Φωκάς, ενώ για τους υπόλοιπους στην παρούσα φάση καταβάλλονται έναντι από τη μισθοδοσία του Μαρτίου

 

Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ

  

Η Ιερά μονή Αγίας Θεοδώρας, που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κοντά στην πλατεία Αριστοτέλους, ιδρύθηκε την εποχή της ομώνυμης αγίας τον 9ο αιώνα. Η επανίδρυση της έχει γίνει το 1953. Στο μοναχολόγιο της είναι εγγεγραμμένοι οι ιερομόναχοι της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Από το 1974 λειτουργεί ως ανδρώα μονή, ενώ το 1989 ιδρύεται στο χώρο της μονής το Κέντρο Αγιολογικών Μελετών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Τις τελευταίες δεκαετίες με ενέργειες του μακαριστού και οσιοτάτου μητροπολίτου Παντελεήμονα του Β', η μονή έχει γνωρίσει άνθιση και αποτελεί μια "όαση" και καταφύγιο για πολλούς Θεσσαλονικείς μέσα στο άγχος του πολύβοου κέντρου της συμπρωτεύουσας.