Σε αλβανικά χέρια παραμένει η εκκλησία στην Πρεμετή

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 16/09/2013

Με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, σχετικά με το αν θα παρέμβει η Ελλάδα στην Ε.Ε. για τους βανδαλισμούς στην Πρεμετή, ο κ. Κακλαμάνης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, στην απάντησή του για το αν θα παρέμβει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους βανδαλισμούς εκκλησιών και τις βεβηλώσεις ιερών κειμηλίων στην Πρεμετή, αναφέρει αναλυτικά τις ενέργειες, στις οποίες προέβη η χώρα μας.

Σε εκείνο που δεν απαντά ο κ. Βενιζέλος είναι ποιο ήταν τελικά το αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών, αφήνοντας πολλά ανοιχτά ερωτήματα, όπως:

- Επεστράφη ο ναός στην ελληνορθόδοξη εκκλησία;

- Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στο ναό;

- Δόθηκαν στην ελληνική κυβέρνηση εγγυήσεις ότι αν ξαναεμφανιστούν αντίστοιχα φαινόμενα θα παρέμβει το επίσημο Αλβανικό κράτος;

Καλές είναι οι ανακοινώσεις και τα διαβήματα του Υπουργείου Εξωτερικών, καλές και οι συναντήσεις με τις εμπλεκόμενες πλευρές αλλά το θέμα είναι να ενημερωθούμε αν η αντίδραση από την μεριά της Ελλάδας επέφερε και κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα…»