Μικτή Επιτροπή και στο βάθος χρόνου λύσεις που θα ικανοποιούν Κράτος και Εκκλησία

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 06/05/2011

Σε βάθος χρόνου θα επιλυθούν τα θέματα που ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος έθεσε στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συσταθεί Μικτή Επιτροπή που μέσα από συζητήσεις και διαβουλεύσεις θα προσπαθήσει να αναζητήσει λύσεις στα θέματα που έθεσε η Εκκλησία, λύσεις όμως που θα πρέπει να ικανοποιούν και τις δύο πλευρές. «Γιατί όταν συστήνονται επιτροπές δύο είναι οι στόχοι: βάθος χρόνου και η …ισοπαλία», ήταν το εύστοχο σχόλιο ιεράρχη, στο “ierovima”.

Τα θέματα που τέθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης, είναι η αποδέσμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, η μη δέσμευση των καταθέσεων, το μάθημα των θρησκευτικών και η Εκκλησιαστική εκπαίδευση, οι διορισμοί εφημερίων, η Κάρτα του Πολίτη καθώς και το νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις, που βρίσκει αντίθετη την Εκκλησία. 

Πάντως μετά τη συνάντηση θα έπρεπε να είχε εκδοθεί ανακοίνωση από την Εκκλησία για το τι συζητήθηκε και ποιες ήταν οι θέσεις της Κυβέρνησης επί των θεμάτων που τέθηκαν στο τραπέζι του Μαξίμου. (Φωτο Χρήστος Μπόνης)