Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο νησί της Παναγίας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/01/2020

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου – Τήνου κ. Δωροθέου Β’.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος καλωσόρισε και πάλι τον Μητροπολίτη Φιλίππων κ. Στέφανο στην Τήνο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και για τους λόγους του χθες κατά τη διάρκεια των τελεσθεισών Ιερών Ακολουθιών στον Ναό της Ευρέσεως και στον Ναό των Τριών Ιεραρχών της πόλεως.

Ευχαρίστησε εκ μέρους της Διοικούσης Επιτροπής όλους όσους συνείργησαν στην εορτή, τους Ιερείς προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, τους ιεροψάλτες, τους διακονητές του Ναού, τους υπαλλήλους του Ιερού Ιδρύματος οι οποίοι το περιεκόσμησαν με μυρτιές και δάφνες και ιδιαίτερα τους προσκυνητές από την Τήνο, τα γύρω νησιά αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδος και του Εξωτερικού οι οποίοι προσήλθαν να συνεορτάσουν.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Στέφανος στην ομιλία του σήμερα αναφέρθηκε με αφορμή την Ευαγγελική περικοπή και εξ αφορμής των εμβληματικών προσώπων της Μάρθας και της Μαρίας των αδελφών, στην υπακοή και στην διακονία.

Μέσα στον Ναό αυτόν ζούμε και πρέπει να βιώνουμε και την διακονία και την υπακοή. Διακονία μεν προς τον άνθρωπον, υπακοή δε προς τον Θεόν.

Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο για την πρόσκληση και την παρουσία του στο νησί της Παναγίας.

Συμμετείχαν, η Έπαρχος Τήνου, ο Δήμαρχος Τήνου, ο Στρατηγός Προϊστάμενος των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ Περιφερείας Ν.Αιγαίου, ο Διοικητής της 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ., ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τήνου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής, ο πολιτευτής των Κυκλάδων, Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων του νησιού, εκπαιδευτικοί.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Ώρα 2.30 (ώρα Ευρέσεως της αγίας Εικόνος) θα πραγματοποιηθεί πάνδημος λιτάνευση στις οδούς της πόλεως και αργότερα το βράδυ η παραδοσιακή λαμπαδηφορία «Τα Φαναράκια».