Εργοτάξιο διαρκείας η Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 02/05/2011

Εργοτάξιο διαρκείας  θυμίζει η Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου αφού  όπως διαβάζουμε στα Δίπτυχα της Εκκλησίας , κάποια έργα της Ι.Μ έχουν  σταματήσει,  κάποια άλλα  έργα είναι υπό ανέγερση και κάποια άλλα  έργα είναι στα σχέδια. Για παράδειγμα το Γηροκομείο της Μητροπόλεως δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί  αν και το έργο  ξεκίνησε το 1989.

Όμως τα όποια οικονομικά ή άλλα προβλήματα που μάλλον θα αντιμετωπίζει η Μητρόπολη Περιστερίου στον τομέα των έργων,  δεν φαίνεται να πτοούν τον 76χρονο  σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο (φωτο), ο οποίος συνεχίζει να  σχεδιάζει  έργα για να ενισχύσει τον  Φιλανθρωπικό τομέα της μητροπόλεώς του, άσχετα αν πολλά από αυτά δεν μπορούν ακόμα να ανακουφίσουν τους  φτωχούς και αδύναμους της μητροπόλεως Περιστερίου, αφού είναι υπό ανέγερση ή ακόμη στο αρχικό στάδιο υλοποίησής τους.  Ίσως ο επί 33 χρόνια δυναμικός  ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος, θα έπρεπε να ολοκλήρωνε πρώτα ένα έργο και μετά να προχωρούσε στο άλλο.

Αντιγράφουμε από τα Δίπτυχα και από τη σελίδα 780, που αναφέρεται ο τομέας της Φιλανθρωπικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου:

«Ανεγείρεται Γηροκομείο υπό την επωνυμία «ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΝ  ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ Ο ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ», προϋπολογισμού 18.800.000 ευρώ και δυναμικότητας  82 κλινών’

Ηλιοπούλειον  Ίδρυμα Αποκαταστάσεως Απόρων Κορασίδων.

Ανεγείρεται το «ΙΔΡΥΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ « εις την περιοχήν της Κηπουπόλεως.

Εκπονήθησαν τα σχέδια και επίκειται η έναρξις ανεγέρσεως του Ιδρύματος δια την Κακοποιημένην Γυναίκα, προϋπολογισμού ποσού 22.000.000 ευρώ

Εκπονήθησαν  τα σχέδια και εξεδόθη η άδεια δια την ανέγερσιν του Συνεδριακού Κέντρου Νέων προϋπολογισμού ποσού 18.000.000 ευρώ.»

Επίσης στη σελίδα 779 και πάλι από τα Δίπτυχα, διαβάζουμε: «Ὑπὸ ἀνέγερσιν Παιδικός  Σταθμός Ἱ.Ν. Ἁγίου Ἀντωνίου,Ἱ.Ν. Ἁγίας Ἀναστασίας καί Ἁγίων Ἀναργύρων.»