Η τραγωδία και η μεγάλη καρδιά του ιερέα που είδε το παιδί του να πέφτει αιμόφυρτο

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 25/04/2011

Τραγικές στιγμές ζεί ο πατέρας Διονύσιος, ο ιερέας που είδε το επτάχρονο παιδί του τον Χρηστάκη,που ήταν ντυμένο παπαδάκι, να πέφτει την ώρα του «Χριστός Ανέστη» χτυπημένο από φωτοβολίδα, αιμόφυρτο στο έδαφος και από εκείνη τη στιγμή, να δίνει σκληρή μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Το τραγικό περιστατικό συνέβη στον Ιερό Ναό της Ανθηδώνας, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Χαλκίδα. Να σημειωθεί ότι ο ιερέας πατέρας του άτυχου μικρού δεν επιθυμεί τη διώξη του 25χρονου που εκτόξευσε τη φωτοβολίδα.

Ο ιερέας, Λάμπρος Συμιακάκης, που συλλειτουργούσε με τον ιερέα Διονύση και πατέρα του 7χρονου, που τραυματίστηκε από την ναυτική φωτοβολίδα, βαθιά συγκλονισμένος και σοκαρισμένος από το ατυχές συμβάν, αλλά ταυτόχρονα αισιόδοξος για την υγεία του μικρού Χρήστου, δηλώνει συγκλονισμένος και ενώνει τις προσευχές του μαζί με εκατοντάδες πιστούς που ήταν εκείνη την ώρα στο ναό, για τη σωτηρία του μικρού Χρήστου.

Σύμφωνα με τον πατέρα Λάμπρο,  ''την ώρα που λέγαμε το δεύτερο ''Χριστός Ανέστη'', δεν το είχα τελειώσει... και κατά τη διάρκεια που έλεγα το πρώτο είδα μια φωτοβολίδα να φεύγει από απέναντι και να πέφτει σ' έναν χώρο ακάλυπτο. Και την ώρα που πάω να πω το δεύτερο... έγιναν όλα σε χρόνο ντε τε. Χτυπάει το παιδί, πέφτει κάτω κι αμέσως βλέπω ότι το μάτι έχει χτυπηθεί άσχημα... έχει χαθεί. Το είδα ξεκάθαρα αυτό. Αρχίζω να φωνάζω ''το παιδί, το παιδί'' και λέω στον πατέρα του, πατέρα Διονύσιε, ''πήγαινε να βγάλεις τα άμφια, θα λειτουργήσω εγώ. Έχεις αγώνα μπροστά σου.'' 

Και συνέχισε: ''Η φωτοβολίδα λοιπόν, αυτή, έκανε την ζημιά που έκανε... και μετά έπεσε πλησίον της πόρτας της εκκλησίας και έσπασε το σοβατοπί. Αν πάτε εκεί θα το δείτε... Έσπασε ολόκληρο σοβατοπί. Είναι αδιανόητο! Εάν η φωτοβολίδα δεν έπαιρνε τον μικρό Χρήστο θα έπαιρνε άλλα παιδιά, που ήταν δίπλα, θα έπαιρνε το δικό μου το παιδί που ήταν εκεί, θα έπαιρνε, τον επίτροπο ή τον παπά Διονύσιο. Ήταν οι ψάλτες, ήταν άλλα παιδάκια παρακάτω, δηλαδή θα συνέβαινε σε κάποιον από όλους. Ήμασταν πολλοί εκεί και σε περίοπτη θέση. Κάποιος από όλους θα χτύπαγε...'' 

''Ήταν πολύ σκληρό αυτό που έγινε και δύσκολο... Η εικόνα... Όταν βλέπεις ένα παιδάκι να πέφτει κάτω... Επικράτησε πανικός μετά. Μπήκα μέσα για να συνεχίσω την ακολουθία και να ηρεμήσω τον κόσμο. Μέσα στον ναό είχαν όλοι τρομοκρατηθεί κι έτρεμαν. Μετά από δέκα λεπτά συνεχίσαμε την ακολουθία με τους ψάλτες, για να κατευνάσουμε και να ηρεμήσουμε τον κόσμο, ο οποίος είχε θορυβηθεί. Το τροπάριο ξεκίνησε και πάλι, αργά, γιατί δεν μπορούσαμε... δεν είχαμε δύναμη. Όλοι μαζί, σιγά σιγά, βγάλαμε την ακολουθία, όπως έπρεπε να γίνει… Σ' όλα μου τα χρόνια, όταν θα βγαίνω και θα λέω το ''Χριστός Ανέστη'', θα θυμάμαι τον Χρηστάκη''. 

Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας,συνελήφθη o 25χρονος, που κατηγορείται για το σοβαρό τραυματισμό  του 7χρονου. Σχηματίστηκε  δικογραφία σε  βάρος του για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και παράβασης του νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.Ο πατέρας του 7χρονου, ο παπά Διονύσης δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του 25χρονου. Οπως τόνισε ο π. Λάμπρος, άμεση ήταν η ανταπόκριση του ΕΚΑΒ του Νοσοκομείου Χαλκίδος και της αστυνομίας που διέθεσε δύο περιπολικά.