Σίφνος: εορτή της Χρυσοπηγής

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/06/2019

Μετά την άφιξή του στο λιμάνι των Καμαρών Σίφνου, απ’ όπου παρέλαβε κατά το έθος την ιερά Εικόνα της Παναγίας Χρυσοπηγής, το πλοίο Speed Runner περιέπλευσε τη Σίφνο και προσορμίσθηκε έναντι του ιερού Βράχου της Χρυσοπηγής, επι του οποίου ανέμεναν την αγία Εικόνα οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Μεσογαίας κ. Νικόλαος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος και Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, επικεφαλής εκατοντάδων προσκυνητών από τη Σίφνο και τα πέριξ νησιά.

  Μετά την αποβίβασή της, δια χειρών του Πανηγυρά, η ιερά Εικόνα μετεφέρθη στον Ιερό Ναό υπό τους παιάνες της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος, διά χειρών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας κ. Νικολάου, ο οποίος προεξήρχε του αμέσως μετά τελεσθέντος Πολυαρχιερατικού Εσπερινού και εκήρυξε το θείο λόγο.
   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, αφού αναφέρθηκε στις υποσχέσεις του Κυρίου προς τους μαθητές Του και δι’ αυτών προς την Εκκλησία, καθόλη τη διάρκεια της επίγειας παρουσίας Του, περιέγραψε με λυρισμό το τελετουργικό της εορτής της Χρυσοπηγής.
   Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι Βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Βρούτσης και Συρμαλένιος, ο Ενδοξότατος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος κ.Σταμάτιος Ράπτης, οι Δήμαρχοι Σίφνου, Σερίφου και Μήλου, ο Έπαρχος Σίφνου-Μήλου, η νεοεκλεγείσα Έπαρχος κα Χωριανοπούλου, η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Σίφνου κα Μ. Ναδάλη, ο Διοικητής της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος κ. Γκύζης, ο Αστυνομικός Διευθυντής και ο Λιμενάρχης Μήλου, ο Λιμενάρχης Σίφνου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Σιφνίων κ. Αντ. Ζαμπέλης, οι Πολιτευτές των Κυκλάδων κα Αικ. Μονογυιού και κ.κ. Βακόνδιος, Φόρτωμας και Καφούρος, και μέγα πλήθος πιστών.
   Μετά το πέρας του Εσπερινού, παρετέθη σε όλους Μοναστηριακή δοχή.
   Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τους Ιεράρχες και τον πιστό λαό για την παρουσία τους και ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βρύσης Αρχιμ. Ιωαννίκιο, και τον συνεργό του Αρχιμ. Αγαθάγγελο για την κοπιώδη προετοιμασία και άψογη διεξαγωγή της Πανηγύρεω