Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως ο μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 22/04/2011

 

Το Άγιο Φως θα μεταφέρει στην Αθήνα το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου αρχιμανδρίτης Δαμιανός Πάνου, ενώ εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, στην αποστολή που θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα θα συμμετέχει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.
Επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δόλλης. Η αντιπροσωπεία θα μεταβεί το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να παραστεί την τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον ιερό Ναό της Αναστάσεως. Η τελετή της Αφής θα γίνει στη 1 το μεσημέρι και μισή ώρα αργότερα το Αναστάσιμο Άγιο Φως αναμένεται να παραδοθεί από τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ'.

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, οι βουλευτές Μιχάλης Παντούλας από το ΠΑΣΟΚ, Ουρανία Παπανδρέου από το ΛΑΟΣ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Αθήνα θα γίνει στις 18:30 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου θα γίνει δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους και από εκεί θα μεταφερθεί με ειδικές πτήσεις αεροσκαφών C-130 σε ολόκληρη την επικράτεια.