Μνημείο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Θεσσαλονίκη

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/03/2013

(φωτο somewhereingreece.blogspot.gr)

Εντός του Μαΐου θα τοποθετηθεί σε χώρο πρασίνου, πλησίον του Ι.Ν. των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Θεσσαλονίκη, το μνημείο των δύο Αγίων, που κατασκευάστηκε από τον Έλληνα επιχειρηματία της Αγίας Πετρούπολης Γιώργο Σαουλίδη. 

Το 2013,ως γνωστόν, έχει ανακηρυχτεί έτος Κυρίλλου και Μεθοδίου και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, τιμώντας την ιεραποστολική δράση των δύο Αγίων, προγραμματίζει, στα τέλη της άνοιξης, την τοποθέτηση του συγκεκριμένου γλυπτού. 

Το θέμα αναμένεται θα συζητηθεί αύριο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ωστόσο, σύμφωνα με την πρόταση, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης έχει συναινέσει για τη δωρεά της Ελληνικής Κοινότητας της Αγίας Πετρούπολης και την τοποθέτηση του μνημείου, στο πλαίσιο των εορτασμών συμπλήρωσης 1150 χρόνων από την έναρξη του ιεραποστολικού έργου των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. 

Υπενθυμίζεται πως η Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας είναι αδελφοποιημένη με τη Θεσσαλονίκη, ενώ ο κεντρικός Δήμος φιλοδοξεί να αναδείξει την πόλη σε σημείο συνάντησης των Σλάβων πιστών για τον εορτασμό τους.