Χάρισε ζωή σε συνανθρώπους του ο αείμνηστος αρχιμανδρίτης Μελέτιος Ρασντάν

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 18/04/2011

Ζωή σε πολλούς συνανθρώπους του χάρισε με το θάνατό του ο αείμνηστος αρχιμανδρίτης Μελέτιος Ρασντάν. Οι συγγενείς του αείμνηστου έκαναν αυτό που θα επιθυμούσε ο Μελέτιος: χάρισαν τα ζωτικά όργανά του, χαρίζοντας έτσι τη ζωή  σε συνανθρώπους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "ierovima" η Ι.Μητρόπολη Θηβών  εξέφραζε τον προβληματισμό της ως προς  τη δωρεά της καρδιάς , αλλά τον τελευταίο λόγο και σε αυτή την περίπτωση, όπως είναι λογικό, είχαν οι στενοί συγγενείς του αρχιμανδρίτη, «ο οποίος ήθελε πάντα να δίνει χαρά και υγεία σε συνανθρώπους του και δεν τον τρόμαζε ο θάνατος»

Η Κηδεία του αείμνηστου αρχιμανδρίτη Μελέτιου Ρασντάν, έγινε το περασμένο Σάββατο στις 13.00 από το νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στην Κηδεία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος, συμπαραστατούμενος από τον μητροπολίτη Ν.Ιωνίας Κωνσταντίνο. Στην κηδεία  ως συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Περιστερίου ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης,  ο γενικός αρχιερατικός της Ι.Μ Θηβών π.Δημήτριος Ταγκαλέγκας και πλήθος ιερέων.

Τον Επικήδειο εκφώνησε η μητέρα του αείμνηστου αρχιμανδρίτη η κ. Μαγδαληνή και ο λόγος της συγκλόνισε τους πάντες. Επίσης επικήδειο εκφώνησε ο π. Βασίλειος Αθανασόπουλος , ο οποίος και συνδεόταν φιλικά με τον αείμνηστο.

Την Κυριακή των Βαΐων τέλεσε μνημόσυνο ο επίσκοπος Αβύδου κ.  Κύριλλος.

Και μια άγνωστη αλλά συγκλονιστική λεπτομέρεια: Το μεσημέρι της Κυριακής  10 Απριλίου ο αρχιμανδρίτης  π.Μελέτιος ξεκινούσε με το ΙΧ του από το χωριό Πύλη, όπου ήταν και εφημέριος, για την Αθήνα, για να δει ένα φιλικό του  ζευγάρι  που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των Αθηνών. Ο Θεός όμως λίγα χιλιόμετρα μακριά από την ενορία του αρχιμανδρίτη, τον κάλεσε κοντά Του. Αιωνία του η μνήμη.