Ο Βενέδικτος, ο ωραίος και οι ψίθυροι

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 28/02/2013

Φουντώνουν τα σενάρια για ροζ σκάνδαλο στο Βατικανό με πρωταγωνιστή τον Πάπα Βενέδικτο μετά την ανάρτηση του μπλόγκερ Άντριου Σάλιβαν. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο Σάλιβαν, η απόφαση του Βενέδικτου να μην αποχωρήσει από το Βατικανό και να συγκατοικήσει με τον γραμματέα του Αρχιεπίσκοπο Γκέοργκ αποδεικνύει ότι είναι ερωτευμένος μαζί του.
«Δύο Πάπες, ένας γραμματέας», τονίζει χαρακτηριστικά ο μπλόγκερ και προσθέτει: «Είναι φυσιολογικό αυτό; Έτσι ο όμορφος γραμματέας του Βενέδικτου θα συνεχίζει να ζει μαζί του, ενώ κατά τη διάρκεια της μέρας θα δουλεύει για έναν άλλο Πάπα. Υποτίθεται ότι εμείς πρέπει να το θεωρήσουμε φυσιολογικό αυτό;»
Στην ανάρτησή του ο Σάλιβαν υπογραμμίζει ακόμη ότι το Βατικανό θα πρέπει να μετονομαστεί σε MelrosePlace: «Αυτό δεν είναι το Βατικανό. Είναι το MelrosePlace».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Γκεόργκ χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό VanityFairως ο ωραιότερος άνδρας του Βατικανού, ενώ  στο τελευταίο του τεύχος το περιοδικό φιλοξένησε στο εξώφυλλο την φωτογραφία του με τίτλο: «Γκέοργκ δεν είναι αμαρτία να είσαι ωραίος».