Ισχυρό φαβορί ο φιλέλληνας Καρδινάλιος

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 14/02/2013

ierovima Σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους, ένα ισχυρό φαβορί για τον θρόνο της Αγίας Έδρας, είναι ο Καρδινάλιος της Αυστρίας, Κρίστοφ Σένμπορν. Ο 68 χρονος καρδινάλιος δεν έχει κρύψει τα φιλελληνικά του αισθήματα.

Προ μηνών ο καρδινάλιος της Αυστρίας, έδωσε ένα μήνυμα σε όλη την Ευρώπη: "Προσέξτε πως μιλάτε. Στους Έλληνες η Ευρώπη οφείλει τις βάσεις του Ευρωπαϊκού Πνεύματος. Είναι ντροπή πόσο επιφανειακά και επιπόλαια ομιλούν τώρα για αυτούς", επισήμανε ο καρδινάλιος της Αυστρίας, Κρίστοφ Σένμπορν, στην ομιλία του στη μεγάλη εκδήλωση συμπαράστασης με τον ελληνικό λαό, με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες», που διοργάνωσε η Ελληνοορθόδοξη Μητρόπολη Αυστρίας στην ιστορική Συνοικία των Ελλήνων στο κέντρο της Βιέννης.

«Για τους Χριστιανούς, οι Έλληνες υπήρξαν επιπλέον, οι πρώτοι στην Ευρώπη που αποδέχτηκαν το Χριστιανισμό, ενώ η Καινή Διαθήκη γράφηκε στην ελληνική γλώσσα, αλλά προπάντων ο όρος της αλληλεγγύης με ανθρώπους που περνούν δυσκολίες, προέρχεται από την ελληνική σοφία και το Ευαγγέλιο», τόνισε ο καρδινάλιος, χαιρετίζοντας συγχρόνως ως απολύτως ορθό το σύνθημα της εκδήλωσης «Είμαστε όλοι Έλληνες».