Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Μελέτιος Ρασντάν της Ι.Μ Θηβών και Λεβαδείας

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 13/04/2011

Ο 31χρονος ιερομόναχος Μελέτιος (κατά κόσμον Ελευθέριος) Ρασντάν, εφημέριος του ιερού ναού  Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Πύλη Θηβών είναι κλινικά νεκρός-σύμφωνα με τους ιατρούς του- ύστερα από τροχαίο ατύχημα που είχε με το αυτοκίνητό του, πριν από τρείς μέρες. Ο αρχιμανδρίτης υπέστη πολλαπλά κατάγματα στο κεφάλι, μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Θηβών, στη συνέχεια στο «Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς» όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και από χθες βρίσκεται σε ιδιωτική κλινική όπου οι γιατροί είπαν στην τραγική μητέρα του και στον αδελφό του ότι ο «πατήρ Μελέτιος είναι δυστυχώς κλινικά νεκρός» και  τους συνέστησαν να κάνουν δωρεά των οργάνων του. Η μητέρα υπέγραψε και ο αρχιμανδρίτης έγινε δωρητής οργάνων. Οπως πληροφορηθήκαμε την Πέμπτη 14 Απριλίου ο αρχιμανδρίτης εκοιμήθη.

Τον ιερομόναχο είχε επισκεφθεί στην κλινική ο μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ο οποίος όταν ενημερώθηκε για τη δωρεά είπε πως γι΄ αυτό πρέπει να αποφασίσει η μητέρα του άτυχου ιερομόναχου.

Φίλοι του πατρός Μελετίου εκφράζουν την απορία «γιατί ο ιερομόναχος και με ποιανού την πρωτοβουλία βρέθηκε σε ιδιωτική κλινική, αφού υπήρχε δωμάτιο εντατικής σε δημόσιο νοσοκομείο». Επίσης είναι άγνωστο ποιός θα πληρώσει τα έξοδα νοσηλείας του (η οικογένεια ή μητρόπολη).

Ο αρχιμανδρίτης π. Μελέτιος Ρασντάν είναι Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταπτυχιακός φοιτητής της ιδίας Σχολής και εφημέριος του Ιερού ενοριακού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πύλης Θηβών.