Γιατί ήθελε να πιάσει το Σταυρό ο μικρός Χαράλαμπος που έπαθε υποθερμία

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 06/01/2013

«Ήθελα να πιάσω τον Σταυρό, για να παρακαλέσω τον θεό να κάνει καλά όλον τον κόσμο» είπε ο μόλις 9 ετών Χαράλαμπος, όταν οι διασώστες τον έβγαλαν με υποθερμία από το Θερμαϊκό όπου είχε πέσει για να πιάσει το Σταυρό.

 

Τον μικρό Χαράλαμπο σκέπασαν με κουβέρτες μέσα σε ασθενοφόρο γιατί η θερμοκρασία του σώματος του ήταν μόλις στους 34 βαθμούς μετά τη βουτιά για το σταυρόστα παγωμένα νερά του ΘερμαϊκούΚόλπου.

Με κρύο, παρά την ηλιοφάνεια, πραγματοποιήθηκε το πρωί, παρουσία πλήθους κόσμου η τελετή αγιασμού των υδάτων στην παραλία της Θεσσαλονίκης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη 'Ανθιμου.

Περισσότεροι από 20 κολυμβητές βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου.Το σταυρό έπιασε για δεύτερη χρονιά ο 28χρονος υπάλληλος της δημοτικής αστυνομίας, Γιώργος Υψηλάντης. Δεν έλειψαν πάντως και τα απρόοπτα.

Μεταξύ των κολυμβητών ήταν και εννιάχρονος, ο οποίος υπέστη υποθερμία και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Όπως γράφει το thesstoday o μικρός Χαράλαμπος, που είναι μολις 9,5 χρόνων δεν δίστασε να πέσει στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού. Ο μικρός κολυμβητής έπαθε υποθερμία και ζήτησε να τον βγάλουν έξω, πράγμα που έκαναν οι διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Αμέσως μετά ο Χαράλαμπος οδηγήθηκε στο ασθενοφόρο των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού οι οποίοι μέτρησαν τη θερμοκρασία του σώματος του στους 34 βαθμούς. Τον σκέπασαν με κουβέρτες, άναψαν τα καλοριφέρ στο όχημα, ενώ οι γονείς του που είχαν ανησυχήσει, του πήγαν γλυκά για να φάει, προκειμένου η ζάχαρη να βοηθήσει τον οργανισμό του.

Χρειάστηκε μισή ώρα προκειμένου η θερμοκρασία στο σώμα του Χαράλαμπου να επανέλθει στα κανονικά επίπεδα και ο ίδιος αμέσως μετά, πήγε μέχρι την εκκλησία και φίλησε τον Σταυρό.

«Ήθελα να πιάσω τον Σταυρό, για να παρακαλέσω τον θεό να κάνει καλά όλον τον κόσμο» είπε ο Χαράλαμπος στο Thesstoday.