Η πιο αρχαία εικόνα του Ιησού Χριστού

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 11/04/2011

Βρετανοί και Ελβετοί εμπειρογνώμονες, μελετώντας  φύλλα χαλκού, που βρέθηκαν στην Ιορδανία, υποθέτουν ότι περιέχουν την πιο αρχαία εικόνα του Ιησού Χριστού. Σε ένα από τα φύλλα υπάρχει ανάγλυφο πρόσωπο με το ακάνθινο στεφάνι καθώς και η επιγραφή στο κάτω μέρος «Ο Σωτήρας του Ισραήλ».Προς το παρόν, οι ειδικοί από τη Βρετανία και την Ελβετία, μελετούν τα δείγματα προσπαθώντας να καθορίσουν με ακρίβεια την ηλικία και προέλευσή τους . Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, έχουν δημιουργηθεί κατά τον Α’ αιώνα μ.Χ. Όπως αναφέρεται στο aciprensa με αναφορά στη βρετανική εφημερίδα «DailyMail», τα 70 φύλλα χαλκού βρέθηκαν κατά την περίοδο από 2005 έως 2007 σε μια σπηλιά στο λόφο κοντά στη θάλασσα της Γαλιλαίας. Το σπήλαιο βρίσκεται περίπου 100 μίλια από το Κουμράν, όπου ανακαλύφθηκαν οι γνωστοί πάπυροι από τη Νεκρά Θάλασσα.
Προς το παρόν, οι ειδικοί από τη Βρετανία και την Ελβετία, μελετούν τα δείγματα προσπαθώντας να καθορίσουν με ακρίβεια την ηλικία και προέλευσή τους . Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, έχουν δημιουργηθεί κατά τον Α’ αιώνα μ.Χ.

Το πιο ενδιαφέρον φύλλο έχει μικρό μέγεθος (σαν πιστωτική κάρτα), περιλαμβάνει τριδιάστατη  εικόνα του ανθρώπινου κεφαλιού.

Ο Ιδιοκτήτης του ευρήματος, οδηγός- βεδουίνος Χασάν Σαϊδα - ζει στο αραβικό χωριό Ουμ αλ-Χαϊμ. Αρνήθηκε να πουλήσει τα φύλλα, αλλά παραχώρησε τα δύο από αυτά για την έρευνα στη Βρετανία και στην Ελβετία.