"Φτερά" έκαναν οι καμπάνες

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 16/12/2012
«Κυνηγοί»  μετάλλων πήραν… σβάρνα τα ξωκλήσια στην περιοχή της Ανεμούτσας στην Αγριά Μαγνησίας και κατέβασαν τις καμπάνες από τα καμπαναριά! Μέσα σε λίγες ώρες έγιναν δυο κλοπές και οι δράστες εξαφανίστηκαν ανενόχλητοι, παρά το βάρος και τον όγκο της λείας τους.
 
Στην πρώτη περίπτωση, οι ιερόσυλοι  χτύπησαν το ξωκλήσι του Τιμίου Σταυρού στο χώρο ενός παλιού μοναστηριού που χρονολογείται από το 17ο αιώνα στο δρόμο από την Αγριά προς την Δράκεια. Παρά την ειδική κατασκευή που είχε γίνει πριν από λίγο καιρό για την προστασία της καμπάνας και παρά το βάρος της που έφτανε τα 160 κιλά, οι δράστες κατάφεραν να την κατεβάσουν και να τη φορτώσουν πιθανότατα σε κάποιο φορτηγό που είχαν μαζί τους!
 
Αμέσως μετά, χτύπησαν και το ξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 100 μέτρων. Εκεί είχαν πιο εύκολο έργο, καθώς η καμπάνα ζύγιζε μόνο 30 κιλά! Μάλιστα, είχε κλαπεί και πριν από λίγο καιρό, αλλά βρέθηκε στην κατοχή αλλοδαπών «κυνηγών» μετάλλων και τοποθετήθηκε πάλι στη θέση της για να κλαπεί και πάλι τώρα. Κάτοικοι της περιοχής που αντιλήφθηκαν ότι οι καμπάνες είχαν κάνει φτερά, ειδοποίησαν τη δημοτική αρχή Αγριάς που κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων στο αστυνομικό τμήμα Περιφέρειας άνδρες του οποίου προσπαθούν να τις εντοπίσουν πριν καταλήξουν σε κάποιο χυτήριο μετάλλων.protothema.grthema