Επταήμερο ταξίδι Ιερώνυμου σε Συρία και Λίβανο

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 20/01/2011

Στο μεταξύ την Πέμπτη το απόγευμα ο αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών κ.Δημήτρη Δρούτσα .Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην επικείμενη ειρηνική επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο αρχιεπίσκοπος από την προσεχή εβδομάδα στο Πατριαρχείο Αντιοχείας. (φωτο Ι.Ν Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Αντιόχεια) 

   ()()     Φω FΣύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου:

Επίσημη ειρηνική Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αντιοχείας θα πραγματοποιήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, από 24 έως 31 Ιανουαρίου 2011.

Την Τρίτη 25 Ιανουαρίου ε.ε. θα τελεσθεί επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Πατριαρχείου Αντιοχείας και στη συνέχεια ο Μακαριώτατος και η Συνοδεία Του θα  επισκεφθούν τον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανανία, τον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, όπου είναι ο τόπος του θαύματος, και στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σαϊντανάγιας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή της Αγίας Θέκλας και κατόπιν τον Μακαριώτατο Πατριάρχη των Συρορθόδοξων κ. Ιγνάτιο Ζάκκα Ίβαν.

Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου θα επισκεφθεί τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Συρίας κ. Πασσάρ Απντ Αλ Άσαντ και τον Υπουργό Θρησκευμάτων κ. Μοχάμεντ Απντ. Αλ. Σατάρ. Στη συνέχεια  θα συναντηθεί με τον Σοφολογιώτατο Μουφτή της Δημοκρατίας κ. Αχμέτ Πάντερ Αλ. Ντιν Χασούν.   Το απόγευμα θα επισκεφθεί τον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό, όπου θα τελεσθεί και η ακολουθία του Εσπερινού. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Ελληνική Πρεσβεία και θα ακολουθήσει δεξίωση προς τιμήν Του από τον Εξοχώτατο Πρέσβη της Ελλάδος στην Συρία.

Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου θα αναχωρήσει για Λίβανο  θα γίνει δεκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βηρυττού κ. Ηλία. Στον Καθεδρικό Ναό της Βηρυττού θα τελεσθεί Δοξολογία.

Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου ο Μακαριώτατος θα συναντηθεί με τον Εξοχώτατο Πρόεδρο του Λιβάνου, τον Μακαριώτατο Πατριάρχη των Μαρωνιτών και τον Αρμένιο Καθολικό της Κιλικίας κ. Αράμ.

Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο του Balamand, όπου και θα Του απονεμηθεί σε ειδική τελετή το παράσημο του  Πανεπιστημίου.

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου θα τελεσθεί  Πατριαρχικό και Αρχιεπισκοπικό Συλλείτουργο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου του Πατριαρχείου Αντιοχείας.Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο συνοδεύουν στην Συρία και τον Λίβανο οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Ιεράρχες: Σύρου κ. Δωρόθεος, και Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, καθώς και άλλα εκκλησιαστικά υπηρεσιακά πρόσωπα.