Αρχιμανδρίτης:"Οι επίσκοποι ζούνε στη δική τους εικονική πραγματικότητα"

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 16/11/2012

Με αφορμή ανακοίνωση του μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ σύμφωνα με την οποία δεν θα εορτάσει τα ονομάστηριά του, αρχιμανδρίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος (τα στοιχεία του και η δήλωσή του στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου) τονίζει ότι "οι επίσκοποι σήμερα ζούν στη δική τους εικονική πραγματικότητα" και ακόμη ότι "οι γιορτές τους, θυμίζουν αλλοτινές εποχές πριγκίπων και αρχόντων".
Ο ίδιος ο αρχιμανδρίτης έχει περάσει από αρκετές μητροπόλεις, αλλά σε καμμία δεν στέριωσε. Σήμερα βρίσκεται σε μητρόπολη της Βορείου Ελλάδος και προφανώς θα έχει την ίδια άποψη για τον μητροπολίτη του.
Φυσικά η άποψη του πανοσιολογιώτατου αφορά και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, αφού και οι δύο δεν μετακινούνται με μετρό και δεν πάνε στο super market.


Γράφει λοιπόν ο 42χρονος αρχιμανδρίτης  στο facebook: ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΠΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΛΕΟΦΩΡΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΖΟΥΝΕ. ΑΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΡΙΓΚΙΠΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΟΝΤΩΝ....