Λουκέτο στο Ελληνικό σχολείο Κορυτσάς;

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 12/11/2012

(aftonomi.gr) Απ’ ότι φαίνεται η κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστο και το Ελληνικό Σχολείο «Όμηρος» στην Μπομποστίτσα Κορυτσάς.Όπως όλα δείχνουν το σχολείο οδεύει προς λουκέτο αφού οι δάσκαλοι είναι απλήρωτοι από τον μήνα Φεβρουάριο. Στο σχολειό αυτό εργάζονται 42 καθηγητές εκ των οποίων 16 ελλαδίτες και οι υπόλοιποι βορειοηπειρώτες.

Πηγές από το σχολείο αναφέρουν πως ο λόγος της μη έγκαιρης πληρωμής είναι η καθυστέρηση καταβολής της χρηματοδότησης από την Ελληνική Κυβέρνηση και συγκεκριμένα από το υπουργείο Παιδείας. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και πέρσι για μια περίοδο 4 μηνών ωστόσο από την ίδρυση του σχολείου και μέχρι σήμερα αυτές ήταν οι μόνες περιπτώσεις που το σχολείο παρουσίασε πρόβλημα με την καταβολή των μισθών.

Το Ελληνικό εκπαιδευτήριο ΟΜΗΡΟΣ λειτουργεί εδώ και μια δεκαετία στην Κορυτσά φιλοξενώντας εκατοντάδες παιδιά της ελληνικής μειονότητας της περιοχής και αυτή είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης.

Ας ευχηθούμε να ευαισθητοποιηθεί τόσο η κυβέρνηση όσο και οι βουλευτές και να βρουν τρόπο ούτως ώστε να λυθεί άμεσα και δια παντός το θέμα αυτό τόσο για το σχολείο Κορυτσάς όσο και για το σχολείο της Χιμάρας που υπολειτουργεί καιρό τώρα αφού οι δάσκαλοι παραμένουν απλήρωτοι!