Με λαμπρότητα ο Εσπερινός στον Ι.Ν.Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ελληνικού

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 03/11/2012

(εκ του Ι.Ν.) Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ελληνικού τελέστηκε σήμερα Σάββατο με κάθε λαμπρότητα από τους ιερείς του ναού καθώς και άλλων ενοριών, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' Αρτοκλασίας επί τη εορτή του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Γεωργίου του Καρσλίδου του εκ Πόντου καταγομένου.

Ο Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης εντάχθηκε επίσημα στο ορθόδοξο αγιολόγιο το 2008 και η μνήμη του τιμάται στις 4 Νοεμβρίου, ημέρα της κοίμησής του (1959).

Ο άγιος ετάφη χωρίς φέρετρο, κατά την τάξη των μοναχών. Στην κηδεία του, μετά από επιθυμία του, οι γυναίκες φορούσαν άσπρα κεφαλομάντηλα. Την ημέρα της κοίμησής του, δύο κυπαρίσσια που βρίσκονταν στην αυλή του μοναστηριού λύγισαν και παρέμειναν λυγισμένα για σαράντα μέρες. Μετά την κοίμησή του έχουν σημειωθεί πλήθος θαύματα και εμφανίσεις του.  

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ

Κυριακή4 Νοεμβρίου-7.00 π.μ

Ο Όρθρος της Εορτής και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.κ.Παύλου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι νέοι της Ενορίας μας και της Ενώσεως Ποντίων Σουρμένων θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς του Πόντου.

Ωρα 5.30 μ.μ: Ο Παρακλητικός κανόνας και τα εγκώμια προς τον Άγιο Γεώργιο. Αγιασμός δια του ιερού λειψάνου Του.

Ωρα 6.30 μ.μ: Προβολή ταινίας για τον Αιματοπότιστο και Αγιοτόκο Πόντο.

Εις τας ως άνω ιεράς ακολουθίας θα τεθή προς προσκύνησιν τμήμα εκ του ιερού λειψάνου του οσίου Πατρός ημών Γεωργίου του Καρσλίδου του νέου ομολογητού.